04.07.2020    18:36

Συνεχής ενημέρωση Μητσοτάκη για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να σπεύσει το ταχύτερο στην περιοχή, στην οποία μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην περιοχή θα βρεθούν και οι κύριοι Καραμανλής και  Καράογλου, ενώ θα γίνει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη,  για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Άτυπα στον συντονισμό μετέχει και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη.