16.07.2020    20:59

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε η τέως πρόεδρος της Αργεντινής

Δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την επίσκεψή της στην Ελλάδα, χωρίς να επισκεφθεί την Ακρόπολη τέως πρόεδρος της Αργεντινής Φ. Κίρχνερ.

Η Αργεντινή πολιτικός βρέθηκε στον Ιερό βράχο και θαύμασε τα αρχαία Μνημεία.

Εντυπωσίασε, μάλιστα, με τις γνώσεις της για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας -για παράδειγμα γνώριζε πολύ καλά τους Περσικούς Πολέμους-, καθώς και για την ελληνική μυθολογία -ήξερε αρκετές λεπτομέρειες για αρχαίους μύθους, όπως εκείνος που σχετίζεται με τη γέννηση της Αθηνάς. Η κ. Φερνάντες ντε Κίρχνερ έκανε πολλές ερωτήσεις για τα μνημεία του Ιερού Βράχου, έδειξε θαυμασμό για το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα, θέλησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τα Γλυπτά του, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον Άρειο Πάγο (τον οποίο θαύμασε από ψηλά), ενδιαφέρον απολύτως αναμενόμενο καθώς η πρώην πρόεδρος είναι νομικός.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το πόσο λαοφιλής και προσιτή είναι, γεγονός που φάνηκε όταν ισπανόφωνοι τουρίστες την αναγνώρισαν και έτρεξαν να τη φιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, κάτι που η ίδια δέχτηκε με ευχαρίστηση. Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ήρθε στην Αθήνα το Σάββατο 6 Μαΐου μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είχε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας 8/5 μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής», που διεξάχθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».