-->
30.07.2021

Έλληνες και Γερμανοί μετέτρεψαν σε ρινγκ εστιατόριο στο Μοναστηράκι – Τέσσερις τραυματίες

Έλληνες και Γερμανοί πιάστηκαν στα χέρια στο Μοναστηράκι το βράδυ της Πέμπτης όταν η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους κατέληξε σε γροθιές και κλωτσιές. Και οι δύο παρέες ήταν σε εστιατόριο και δειπνούσαν σε διαφορετικά τραπέζια. Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν 4 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η μια παρέα ήταν Έλληνες και η άλλη Γερμανοί τουρίστες και για άγνωστο λόγο ξεκίνησαν να λογομαχούν. Σύντομα άναψαν τα αίματα και ήρθαν στα χέρια μέσα στο εστιατόριο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, επίσης, εξετάζονται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανοί ήταν ακροδεξιοί, που είχαν έρθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν το Σάββατο στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων. Ακολούθησαν έρευνες στου Ψυρρή και στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς αποτέλεσμα.
Eν τω μεταξύ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο λόγω αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης, όπου βρίσκεται το μνημείο των Ιμίων, προκειμένου να εμποδιστεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για το απόγευμα (19.00) της ίδιας ημέρας.Διαβάστε επίσης