-->
18.06.2021

Έρχεται η «Λέγκα του Βορρά» της Κεντροδεξιάς – Ποιοι είναι πίσω από το νέο κόμμα -Όλα τα ονόματα και τα σχέδια (upd)

 Οι τελευταίες εξελίξεις μετά και το φιάσκο με τις κάλπες στη ΝΔ, φέρνουν όλο και πιο κοντά τη δημιουργία νέου κόμματος και ταυτόχρονα τη διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης. tzitzikostas1Ήδη το τελευταίο δεκαήμερο, ειδικά αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τον Απόστολο Τζιτζικώστα είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος.

voridis

 Ο περιφερειάρχης θα έμπαινε μπροστά μαζί με τον Μάκη Βορίδη. Εξάλλου μαζί τους θα ήταν και ο Τάκης Μπαλτάκος. Με λίγα λόγια θα είναι ένα νέο κόμμα με δεξιόστροφη ατζέντα και ο Τζιτζικώστας ως το πιο «φρέσκο» πρόσωπο θα λείανε την εικόνα.baltakos

 Σε μια τέτοια περίπτωση οι ιθύνοντες δημιουργούν ένα νέο κόμμα που ξεκινάει με ορμή από το Βορρά στα πρότυπα της ιταλικής «Λέγκας του Βορρά» , αφού εκεί είναι οι δυνάμεις του περιφερειάρχη που θα ξεχυθεί προς τα κάτω στην κεντρική Ελλάδα ενώ θα είναι καθαρό από χρέη και δάνεια.

 Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ενημερωμένος για όλο αυτό τον σχεδιασμό είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο και το παρασκήνιο γύρω από την εταιρία που ανέλαβε τη διαδικασία εκλογής αλλά απέτυχε.

nikolaos

 Πέρα από αυτό όμως ο Σαμαράς δεν θα πήγαινε ποτέ πίσω από τον Τζιτζικώστα, αλλά μόνο ως πρώτος. Το νέο πρόσωπο όμως μέσα σε όλη αυτή την πρόταση, ο πρίγκιπας Νικόλαος..

 Οι σχέσεις του Τζιτζικώστα με την τέως βασιλική οικογένεια από τα χρόνια του πάτερα του που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Κωνσταντίνο, είναι πολύ καλές. anna-asimakopoulouΈξαλλου η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, που συνδέεται με πνευματική συγγένεια με τον Κωνσταντίνο, μόνο τυχαία δεν στηρίζει τον νεαρό περιφερειάρχη.  Οι υποστηρικτές ενός τέτοιου σεναρίου λένε πως η αυτή ένωση δυνάμεων θα φουσκώσει το νέο κόμμα και θα αλλάξει τα δεδομένα.

Επίσης ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Θεόδωρος Βάρδας, μέσω twitter, καλεί τους Α. Γωργιάδη- Απ. Τζιτζικώστα και Κυριάκο Μητσοτάκη να ιδρύσουν νέο κόμμα.  Συγκεκριμένα, ο κ. Βάρδας, αναφέρει με tweet του: vardas_tweet

vardas

«Γεωργιάδης,Τζιτζικωστας,Μητσοτάκης να αναγγείλουν νέο κόμμα. Αυτό το κόμμα δεν τραβάει άλλο παρά μόνο ως το συντομότερο ανέκδοτο … ΝΔ !!». Βέβαια, λίγο αργότερα, ο κ. Βάρδας επιτίθεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφοντας στο twitter του: «Το να ζητάει υποψήφιος παραίτηση και να προτείνει συγχρόνως και πρόσωπο νέου ΠτΝΔ δείχνει την καθεστωτική νοοτροπία που επικρατεί στο κόμμα…».

 Βέβαια όλα αυτά είναι σενάρια, υπαρκτά μεν, αλλά μένει να επιβεβαιωθούν. Που όσο δεν κλείνει η νέα ημερομηνία εκλογών στη ΝΔ, θα συζητούνται ακόμα περισσότερο αν και για πολλούς ανεξάρτητα με τη Συγγρού η απόφαση για νέο κόμμα είναι ειλημμένη.






Διαβάστε επίσης