-->
11.04.2021

Αίτημα Πατούλη προς τους αρμόδιους υπουργούς για πληρότητα 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων

«Είναι ανάγκη να προασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία των παιδιών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία και συχνά δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας κατά τη μεταφορά τους σε αυτά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας Νίκη Κεραμέως με το αίτημα να θεσπιστεί όριο πληρότητας 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων.

Αιτία είναι η αδυναμία χρήσης μάσκας των μαθητών κατά τη μεταφορά τους με τα μισθωμένα από την Περιφέρεια, οχήματα και οι ενδεχόμενες συνέπειες.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Πατούλης, έγιναν οι σχετικές οχλήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς γιατί, ενώ, «η αποφυγή συγχρωτισμού επιτυγχάνεται στις σχολικές αίθουσες λόγω της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, οι θετικές συνέπειες εξαλείφονται λόγω της πλήρωσης των οχημάτων σε ποσοστό έως και 100% χωρίς πάντα να γίνεται χρήση μάσκας και μάλιστα σε δρομολόγια που διαρκούν κατά μέσο όρο πάνω από μια ώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μαθητών».Διαβάστε επίσης