-->
07.12.2023

Αδιαφορεί για την προειδοποίηση Μαξίμου, επιτίθεται στη ΝΔ και επιμένει στο «σκέτο Μακεδονία» ο Μπαλαούρας

Παρά την προειδοποίηση του Μαξίμου ότι «δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του», ο βουλευτής, μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται στις πρωινές του δηλώσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν απορρίπτει την μετονομασία της FYROM σε «Μακεδονία» σκέτο, χωρίς άλλη λέξη πχ. γεωγραφικού προσδιορισμού, όπως αναφέρει ρητά η εθνική γραμμή, την οποία επανέλαβαν υψηλόβαθμες πηγές του Μαξίμου, μετά την πρωινή σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μάκης Μπαλαούρας επανήλθε στο θέμα που έχει προκύψει μετά τις πρωινές του δηλώσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βάλλει κατά της ΝΔ και δηλώνει ότι συμφωνεί με την πάγια θέση της Κουμουνδούρου, «για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων», ουσιαστικά διαχωρίζει την θέση του, παραθέτοντας μάλιστα αυτούσια και απομαγνητοφωνημένα τμήματα της ραδιοφωνικής του συνέντευξης που προκάλεσαν σάλο.

Σε αυτά, αφού αναφέρει ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν κι από την απέναντι πλευρά, όπως ο ίδιος αναφέρει στην δήλωση του που διένειμε ο ΣΥΡΙΖΑ, «σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι..», δείχνοντας να παραβλέπει την προειδοποίηση του Μαξίμου ότι «με τις δηλώσεις αυτές προκαλεί πρόβλημα στον εαυτό του».

Η τοποθέτηση αυτή έχει προκαλέσει νέες τριβές στην συγκυβέρνηση, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα Μουζάλα, αυξάνοντας την πίεση στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αντιδράσει επισήμως στα όσα δηλώνει ο Μάκης Μπαλαούρας.

Η δήλωση του Μάκη Μπαλαοούρα:

«Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται»

Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ακολουθούν τα  απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

1.    «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»

2.    «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.

3.    Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και   γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση.Διαβάστε επίσης