15.08.2020    14:01

Βρήκαν ασθενοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά! -Ματαιώθηκε ο αγώνας Γερμανίας – Ολλανδίας. Τρόμος στην HDI-Arena (εικόνες & video)

Παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό όχημα, το οποίο είχε μετατραπεί ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο και ήταν σταθμευμένο κοντά στο στάδιο HDI-Arena που θα πραγματοποιούνταν το φιλικό ματς Γερμανίας – Ολλανδίας, εντόπισαν οι γερμανικές αρχές.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην εσπευσμένη ματαίωση του φιλικού αγώνα, ο οποίος μάλιστα θα πραγματοποιούνταν παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.germany

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κάτω Σαξονίας τόνισε δε ότι στόχος του εκρηκτικού μηχανισμού ήταν η πυροδότησή του μέσα στο στάδιο.germ4

«Απομακρυνθείτε από το στάδιο το γρηγορότερο. Μη μένετε ακίνητοι» ανέφεραν χαρακτηριστικά στους φιλάθλους οι αστυνομικοί της Κάτω Σαξονίας κατά την εκκένωση του σταδίου.ger7

Η γερμανική εθνική ομάδα ειδοποιήθηκε για την εκκένωση στο δρόμο για το στάδιο, αλλά το πούλμαν άλλαξε διαδρομή και συνοδεύτηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε άγνωστο προορισμό.
CUCLBi9UAAII5Qv

Η τοπική εφημερίδα Syker Kreiszeitung μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο εντοπίστηκε «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις Αρχές. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό δεν σταματά σε κάποιους σταθμούς.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις αποψινές εκδηλώσεις. germ5

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Αννόβερο έκανε λόγο ο ίδιος. «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό» ανέφερε μιλώντας για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Αννόβερο».

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος είχει ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την κγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Όμως εκκενώνεται και η TUI-Arena στο Ανόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας-Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας».germa6

Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.germany1

Έχουν αποτραπεί επιθέσεις τζιχαντιστών

Στην αποκάλυψη κατά το παρελθόν ότι η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον έντεκα επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών, προέβη ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λήξη συναγερμού για τη χώρα.germany2

«Στην Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις.
Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.