Search
Close this search box.
Search

Ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου και όχι μόνο

Πριν 4 έτη

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου, εξέφρασε ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, προειδοποιώντας ακόμη και για τοπικά lockdown σε νησιά με αύξηση κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι ο ιός δεν έχει φύγει από τη χώρα μας και πως «τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».

«Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα», «όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα», απάντησε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια  λεπτή ισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Είπε ότι η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε.

Μύκονος όπως παλιά!

Ξεκίνησε κανονικά το καλοκαίρι στη Μύκονο. Τα πάρτι ξεκίνησαν με αρκετή προσέλευση κόσμου και η νυχτερινή διασκέδαση επανήλθε στα δεδομένα της προ κορωνοϊού εποχής.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα πρόστιμα. Δύο μήνες «λουκέτο» και 20.000 ευρώ πρόστιμο «έπεσε» σε γνωστό μαγαζί στη Φτελιά Μυκόνου για πάρτι, στο οποίο δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει και δεύτερο μαγαζί που έλαβε πρόστιμο για τους ίδιους λόγους.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο Πέτρος Νάζος από το Mykonos Live TV, τα καταλύματα που έχουν ανοίξει έχουν 100% πληρότητα και πολλοί επισκέπτες φιλοξενούνται και σε σπίτια φίλων. Επίσης, χαρακτήρισε άδικο(!) το πρόστιμο σε γνωστό μπιτς μπαρ για τους εργαζομένους.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στα Ακραία Φαινόμενα για τους ελέγχους και τα πρόστιμα επιβεβαίωσε πως με επιχείρηση της αστυνομίας έκλεισε το κατάστημα στη Φτελιά Μυκόνου. Δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει πλαίσιο με αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν υπακούν στα μέτρα. Όποιο μαγαζί δεν τηρήσει τους όρους θα κλείσει, επεσήμανε.

Σύψας: Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νίκος Σύψας, τόνισε πως ο συνωστισμός αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

«Ο συνωστισμός είναι το πετρέλαιο που πυροδοτεί τη φωτιά της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ένας άνθρωπος είναι αρκετός για να μολύνει 100-200 άτομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης δεν πρέπει να δέχονται όλους τους πελάτες, στους οποίους πρέπει να υπενθυμίζουν το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

«Είναι τρομερά επικίνδυνο αυτό που γίνεται, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Μετά από 14 ημέρες, αν η Επιτροπή ασχοληθεί με το θέμα θα είναι για κακό, είτε για να επιβάλει νέα μέτρα είτε για να αποσύρει τη χαλάρωση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

ΑΑΔΕ: 2 μπαρ στην Θεσσαλονίκη με… 16 παραβάσεις!

Κι ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αρκετοί επιχειρηματίες εξακολουθούν να μην συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να τηρούν τους κανόνες.

Μόνο μάλιστα σε δύο μπαρ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν δεκαέξι φορολογικές παραβάσεις τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) για την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόκειται για τις πρώτες φορολογικές παραβάσεις που εντόπισε η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο των θερινών ελέγχων στην αγορά που είναι στοχευμένοι με βάση το risk analysis της Αρχής.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αρμόδιες αρχές, οι χημικοί, που συμμετείχαν στον έλεγχο, πήραν δείγματα από τα αλκοολούχα ποτά, ώστε να ελέγξουν την ποιότητά τους μέσω του συστήματος Lotify.

Συνωστισμός σε Αθήνα και επαρχία- «Λουκέτα» και πρόστιμα σε μαγαζιά

Πάντως και στην Αθήνα  παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.