-->
21.03.2023

Ανοιχτός «πόλεμος» στη ΝΔ – Μεϊμαράκης: Θα τον κάνω πορτιέρη – Παπαμιμίκος: Πέρασε η εποχή των «πορτιέρηδων»

Ανοιχτός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει πλέον στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε πως όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είχαν μια πολιτισμένη παρουσία με εξαίρεση την περίοδο της αναβολής των εκλογών, όταν όπως είπε, ένα τεχνικό πρόβλημα εξελίχθηκε σε πολιτικό. Όμως τα βέλη του δέχθηκε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι «είναι κακός γραμματέας και διέλυσε το κόμμα», καθώς «μπήκε σε θέση πάνω από το μπόι του». 

Στην ίδια συνέντευξη ο Β. Μεϊμαράκης επισήμανε πως αν εκλεγεί πρόεδρος τη δευτέρα το πρωί ο Α. Παπαμιμίκος θα αλλάξει θέση. Ενώ ερωτώμενος από το δημοσιογράφο αν θα τον βάλει ακόμη και «πορτιέρη» στη Συγγρού, ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε πως αν χρειαστεί φυσικά και θα τον βάλει.

Πριν από λίγο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος «σήκωσε το γάντι» στα όσα του καταλόγισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, περί ανικανότητας του ως γραμματέας του κόμματος. Η απάντηση από τη πλευρά του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας  ήρθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Συγκεκριμένα,ο Α. Παπαμιμίκος έγραψε:

«Όταν ένας πρώην Πρόεδρος και νυν υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το Γραμματέα του κόμματος «πορτιέρη», ας μην μας κάνει εντύπωση γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει τις πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα. Προσωπικά έχω μάθει στην πολιτική να δίνω μάχες με σεβασμό και επιχειρήματα.

Προσκαλώ λοιπόν τον κ. Μεϊμαράκη, άμεσα, είτε σε συνεδρίαση κάποιου οργάνου του κόμματος, είτε ακόμα και σε δημόσιο βήμα, να κάνουμε ένα διάλογο με πολιτικά επιχειρήματα για όσα έχει πει κατά καιρούς, γιατί ήρθε η ώρα να ειπωθούν πολλές αλήθειες. Εκεί ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους τα μέλη της ΝΔ και οι πολίτες. Μέχρι τότε δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτό τον δρόμο που έχει επιλέξει, απλά ας συνειδητοποιήσει ότι η εποχή των «πορτιέρηδων» των δεκαετιών του 80 και του 90 ανήκει στο παρελθόν.»

Διαβάστε επίσης