-->
25.05.2024

Απερρίφθη η έφεση της κυβέρνησης για το διάταγμα Τραμπ

Το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης για άμεση επαναφορά της ισχύος του αντι-μεταναστευτικού διατάγματος απέρριψε σήμερα το πρωί, το Εφετείο των ΗΠΑ, διατηρώντας στον «πάγο» την ταξιδιωτική οδηγία του Ντόναλντ Τραμπ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προσφύγει χθες, εναντίον της  απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ για την προσωρινή άρση του πρόσφατου διατάγματος του Αμερικανού προέδρου, το οποίο έχει εγείρει τη διεθνή κατακραυγή.

«Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του, απορρίπτεται» αναφέρεται στο κείμενο της επίσημης απόφασης.

Ο Τραμπ ανέστειλε πριν από μία εβδομάδα, για 120 ημέρες το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων των ΗΠΑ και επέβαλε προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, διάρκειας 90 ημερών, για τους πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Την Παρασκευή ωστόσο, ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ, Τζέιμς Ρόμπαρτ, επέβαλε προσωρινή «παύση» της ισχύος των παραπάνω αποφάσεων, έως ότου εξεταστεί η προσφυγή της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.Διαβάστε επίσης