Search
Close this search box.
Search

Αποκλειστικό: Το μανιφέστο του Μεϊμαράκη  για την υποψηφιότητα του 

Πριν 9 έτη
Μαζί με την υποψηφιότητα του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σήμερα- μάλλον το απόγευμα- θα παρουσιάσει και την πολιτική του πλατφόρμα. Θα εξηγεί τους λόγους που κατεβαίνει, ποιες είναι οι προτάσεις του για το κόμμα, τα χαρακτηριστικά του προέδρου, τη θητεία του προέδρου αλλά και τις διαδικασίες εκλογής.
Το 15minutes.gr παρουσιάζει αποκλειστικά ένα μέρος του μανιφέστου Μεϊμαράκη. Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων θα πει:

“Αποφάσισα να επισπεύσω τη διαδικασία εκλογής Νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, γιατί έχω συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης που έχω απέναντι τόσο στην παράταξη που υπηρέτησα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, όσο και στην Πατρίδα μου.  Πιστεύω ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κι αξιόπιστη Νέα Δημοκρατία”.

“Η εκλογή του Νέου Αρχηγού θα αποτελέσει την αφετηρία:

• Για τον επανακαθορισμό της ιδεολογικής ταυτότητας της παράταξης μας η οποία θα πρέπει να εκφράσει ξανά τους μετριοπαθείς πολίτες του μεσαίου χώρου , που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά με συναίνεση, συνεργασία συνεννόηση.
• Για τον εμπλουτισμό με νέα στοιχεία του πολιτικού και προγραμματικού μας λόγου, ώστε να προσεγγίσουμε με ειλικρίνεια τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών , προσφέροντας τους ρεαλιστικές κι εφαρμόσιμες λύσεις σε αυτά.
• Για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κόμματος μας και το άνοιγμά του στην κοινωνία.
• Για την ανάδειξη και προώθηση νέων προσώπων, με αξιοκρατία και διαφάνεια, που θα προέρχονται μέσα από την κοινωνία και τους θεσμούς της κι όχι από κλειστές αδιαφανείς διαδικασίες , στα οποία θα δώσουμε ουσιαστικούς ρόλους κι αρμοδιότητες.
• Για να ανακτήσουμε ξανά ως παράταξη το ηθικό πλεονέκτημα που διαθέταμε αλλά πρόσκαιρα χάσαμε, εξαιτίας της ανοχής που δείξαμε απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.
• Για να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία και να μας εμπιστευτούν ξανά όσοι δικαιολογημένα έχουν πικραθεί από τα λάθη που διαπράξαμε στο παρελθόν.
• Για να εκφράσουμε ξανά το όραμα και την ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, όπως κάναμε το 1974, το 1990, το 2004.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει πρώτα από όλα στην Πατρίδα και μετά στους φίλους και τα μέλη της, να αλλάξει.  Σε αυτή την πορεία Αλλαγής κι Αναγέννησης μπαίνω μπροστά.

Διεκδικώ να είμαι ο Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , γιατί μπορώ να εγγυηθώ :

• την ενότητα της παράταξης,
• την αξιόπιστη και υπεύθυνη κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση στις μεγάλες μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα,
• την ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινή, συλλογική προσπάθεια για ανανέωση της παράταξης μας , σε όλα τα επίπεδα.

Με την εμπιστοσύνη των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών μας , τους οποίους καλώ να συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου και εκλογής Νέου Προέδρου,  μπορώ να εγγυηθώ ένα νέο ξεκίνημα για τη Νέα Δημοκρατία “.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.