-->
13.06.2021

Αυτοί είναι οι «πραγματικοί» υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διευθυντές των γραφείων των Υπουργών συχνά μένουν στην αφάνεια αλλά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι «κάνουν τα πάντα»…

Στις θέσεις αυτές, στη νέα κυβέρνηση αρκετοί Υπουργοί έχουν επιλέξει νέους (και όχι μόνο) και ικανούς συνεργάτες.

Από το γραφείου του υφυπουργού Πολιτισμού, ο διευθυντής Παναγιώτης Δούρος, έχει θητεία ήδη στον Πολιτισμό προτού αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου του κ. Νίκου Ξυδάκη. Ο αδερφός της Ρένας Δούρου, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση χωρίς να είναι γνωστή η συγγένειά του με την Περιφερειάρχη Αττικής, έχει χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος που κρατά τα κλειδιά όλων των υποθέσεων του Υπουργείου.

douros

 

Η Έφη Αχτσιόγλου ανήκει στη γενιά των νέων πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Με σπουδές στη Νομική, είναι η διευθύντρια του Γιώργου Κατρούγκαλου. Η ίδια έχει δηλώσει πως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε διαπολιτειακό επίπεδο. Θεωρείται από τα αγαπημένα στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

P0uEv2x3

Ο παντοδύναμος και μάχιμος(εξασκεί μια πολεμική τέχνη που προέρχεται από το νότιο Σαολίν), Μιχάλης Νικολακάκης, είναι το δεξί χέρι του Γιώργου Σταθάκη. Με σπουδές στην Κοινωνιολογία και την Πολιτική Οικονομία βρίσκεται στο πλευρό του Υπουργού, με τον οποίο μάλιστα γνωρίστηκαν όταν ο κ. Νικολακάκης παρακολουθούσε Πολιτικη Οικονομία, μάθημα το οποίο δίδασκε τότε ο Γιώργος Σταθάκης.

nikolak

Ο άνθρωπος των… «δύσκολων» υποθέσεων, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, είναι ο διευθυντής του Πάνου Σκουρλέτη. Ο 52χρονος αρχιτέκτονας, έχει στις υποχρεώσεις του και τις πάντα απρόβλεπτες συναντήσεις με τους συνδικαλιστές.

papa11

Με σπουδές στο Λονδίνο, ο Γιώργος Καλπαδάκης είναι ο διευθυντής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Πιστός στην εφαρμογή των κανόνων και αυστηρός στην τήρηση της ιεραρχίας.

kalpa

Διαβάστε επίσης