-->
27.02.2024

Τα πρόσωπα κλειδιά στο νέο ΠΑΣΟΚ – Ποιοι βγαίνουν μπροστά – Ποιοι επιστρέφουν

Νέα πρόσωπα βγάζει το ΠΑΣΟΚ μπροστά με αφορμή και την 16η Δεκεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ.

Με στόχο την ενότητα για την παράταξη, η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί άνοιγμα στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, με νέα αλλά έμπειρα πρόσωπα.

Μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανανεώνει το στελεχιακό δυναμικό του κινήματος με πρόσωπα τα οποία ηλικιακά δεν ξεπερνούν το τεσσαρακοστό έτος.

Ενδεικτικά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν επιλεγεί σε πολλούς σημαντικούς τομείς οι οποίοι άπτονται άμεσα με ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην επικαιρότητα και στον βασικό προγραμματισμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

ΦΩΤΟ 1_0

Στον τομέα της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει τοποθετηθεί ο Σπύρος Βρεττός, ενώ τομεάρχης Οικονομίας είναι ο Ηρακλής Ρούπας.

rwssis

Αλλά και στον τομέα μεταφορών, όπου το ΠΑΣΟΚ συχνά επιτεθείτε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, έχει οριστεί τομεάρχης ο Λάμπρος Ρώσσης.

haronitis

Προσωπικές επιλογές της κ. Γεννηματά αποτελούν τόσο ο Γιάννης Χαρωνίτης, τομεάρχης Περιφερειακού σχεδιασμού, όσο και ο Δημήτρης Κουρέτας, τομεάρχης έρευνας.

kountouri

Επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης, τέθηκε η Χριστίνα Κουντούρη, ενώ σε αυτόν της κοινωνικής ασφάλισης ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, με τον Απόστολο Ψωμά να έχει οριστεί ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Ράπτης αποτελεί την επιλογή για τον τομέα Περιβάλλοντος.

Βέβαια το κάλεσμα της κ. Γεννηματά, αφορά και στελέχη τα οποία είχαν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και είχαν ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ.

souladaki

Έτσι στον τομέα διεθνών σχέσεων επικεφαλής είναι ο Κώστας Τριαντάφυλλος με αναπληρωτή την Βασιλική Σουλαδάκη.

epestrepse-kedikoglou-pasok-foto

Για τους τομείς Υγείας και Παιδείας, έχουν επιλεγεί οι Συμεών Κεδίκογλου και Άγγελος Τόλκας, αμφότεροι προερχόμενοι από το κόμμα του κ. Παπανδρέου.

tolkas

Από τα νεότερα στελέχη που ανήκουν στο νέο οργανωτικό σχήμα του κινήματος, είναι και ο Γιάννης Ιωαννίδης στον τομέα της Ανάπτυξης αλλά και  ο Κώστας Μαθιουδάκης ως τομεάρχης ενέργειας.

pantazis-kwstas-660

Τα δυο στελέχη έχουν πείρα από τη θητεία τους σε θέση γενικών γραμματέων, όπως και ο Κώστας Πανταζής στον τομέα εργασίας.

Σ΄αυτό το εγχείρημα ανασυγκρότησης που επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και έμπειρα ιστορικά στελέχη.

laliotis

Ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας και ο Χρήστος Πρωτόπαππας, αποτελούν από κοινού με τον εκπρόσωπο τύπου Παύλο Χρηστίδη τη στενή ομάδα συνεργατών της Προέδρου.

xristos_protopapas_pasok

Εκεί έχει ενταχθεί και ο Μανώλης Όθωνας, ο οποίος σύντομα θα ανακοινωθεί ως ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της κ. Γεννηματά.

othwnas

Το παρών δίνουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ανδρέας Λοβέρδος και Θανάσης Θεοχάρης αλλά και ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης.

loverdos2

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Βασίλης Έξαρχος έχουν εγκατασταθεί στη Βουλή, σχεδιάζοντας την κοινοβουλευτική στρατηγική της κυβέρνησης.

ӵ�砠�ʯ魯⯵륵� ϬܤᠴﵠЁӏʠ��䱟ᠴﵠŵܣ㥫ﵠ¥�ݫﵮ( בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKINISSI)

Κοντά στην πρόεδρο είναι και η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

skandalidis rapti

Ενώ ακόμα δεν έχει καλυφθεί η θέση του διπλωματικού συμβούλου, με τον Δημήτρη Καραϊτίδη να είναι το «φαβορί» για τη θέση αυτή, καθώς φέρει εμπειρία από τη θητεία του στο πλευρό δυο πρώην προέδρων του κινήματος, των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

karaitidis

Στο επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζει εκδηλώσεις επί σειρά ζητημάτων, οι οποίες αρχής γενομένης από τη συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 16 του μήνα, έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Μάιο.Διαβάστε επίσης