-->
08.08.2022

Βορίδης – Γεωργιάδης: Τώρα τι λέει ο Λουράντος που έκανε τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ;

Με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την άδεια ίδρυσης φαρμακείου και από μη φαρμακοποιούς (με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μετά από εισήγηση του υπουργού Υγείας) οι πρώην υπουργοί Υγείας της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης εξαπέλυσαν πυρά κατά του πρώην προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντου, ο οποίος αντιδρούσε επί των ημερών τους στο υπουργείο Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

«Όταν λέγαμε εμείς “όχι” στην τρόικα, εκείνος έλεγε ότι μετατρέπει 11.000 φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Βορίδης, ενώ ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε όσα είπε στο ραδιόφωνο ο κ. Λουράντος και συγκεκριμένα ότι του υποσχέθηκε ο Τσίπρας ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την αλλαγή του ιδιοκτησιακού, ούτε μια στο εκατομμύριο, όπως έλεγε και για την Μέρκελ παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μην δεχθεί η Μέρκελ ό,τι θα της θέσει η ελληνική πλευρά και μάλιστα «θα ‘ναι μέρα μεσημέρι».

«Ο Λουράντος τον πίστεψε και έκανε τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ και να τα αποτελέσματα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με την τροπολογία για τα φαρμακεία είπε ότι «με τους όρους και τις ρήτρες που επιβάλαμε για τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς, αποτρέψαμε τον κίνδυνο άκρατης απελευθέρωσης», ενώ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για νέα ρύθμιση, αλλά για κάτι που προέκυψε ως υποχρέωση του μνημονιακού νόμου του 2011 με τον οποίο ξεκίνησε η απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Όπως είπε, «με τον μνημονιακό νόμο του 2015 που ψηφίσαμε και προέβλεπε κοινή υπουργική απόφαση για την ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, κάναμε μια πολύ σοβαρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση, που δεν επέτρεψε να υπάρχει κλιμάκωση της αγοράς από μεγάλα συμφέροντα».

 


Διαβάστε επίσης