Τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα ενημέρωσης και, όπως λέει, συγγραφή της «κοινής ιστορίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στη δήλωση Νταβούτογλου, ενώπιον του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «εργαζόμαστε με κοινή προοπτική σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης στη συγγραφή μιας κοινής ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης και της επανεξέτασης των σχολικών εγχειριδίων προκειμένου να υπάρξει μια καλή επικοινωνία».
Σε ανακοίνωσή της μάλιστα επισημαίνει πως «όπως και η δήλωση Νταβούτογλου περί συζήτησης για «το θέμα των αμοιβαίων δικαιωμάτων των μειονοτήτων», αν και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η μειονότητα στην Τουρκία είναι ελληνική, ενώ η μειονότητα στην Ελλάδα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική». «Επομένως, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν και την Ιστορία και τη Συνθήκη της Λοζάνης», κατέληξε.