-->
16.10.2021

Γιάνης V: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει, λέει ο … Γιουλ Μπρίνερ

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει, δηλώνει στην Liberation o Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι ένα διεθνές κίνημα.
Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί άλλο ένα πορτρέτο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Η Liberation μάλιστα ταυτίζει τον σταρ πολιτικό με τον Γιούλ Μπρίνερ και όχι με τον Μπους Γουίλις, όπως έχει επικρατήσει.
Και αυτό γιατί ο Γιούλ Μπρίνερ έτρεχε να βοηθήσει τους φτωχούς χωρικούς του Μεξικό που κατέκλεβαν οι ληστές από τα βουνά.
Ο Γ. Βαρουφάκης προσελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα για να βοηθήσει τους φτωχούς Έλληνες πολίτες που είχαν απογυμνωθεί απο τη λιτότητα που επέβαλαν οι «κλέφτες» των Βρυξελλών.
Αλλά με μια διαφορά:
Ο Μπρίνερ πέτυχε και ο Βαρουφάκης απέτυχε.
Και οι δύο καταλήγουν με δάφνες και γίνονται παγκόσμιοι σταρ», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.
«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει. Γι’αυτό απομακρύνθηκα.
Αλλά συνεχίζω τη μάχη. Και αυτή η μάχη θα δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μια άλλη Ευρώπη, πιο αλληλέγγυα, πιο κοινωνική. Θα δημιουργήσω ένα διεθνές κίνημα, στη βάση της πολιτικής μας κουλτούρας που είναι η αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αυτός είναι ο στόχος μου, στο εξής» δηλώνει ο πρώην υπουργός, την ώρα που όλοι περιμένουν την 1η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.
Η Liberation κάνει λόγο για την «Οδύσσεια του Ηρακλή», αναφερόμενη στον Γ. Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του με τίτλο «Un autre monde est possible» (ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός).
Απαντώντας σχετικά με το περιβόητο Plan B, ο Γιάνης Βαρουφάκης το χαρακτηρίζει μία «επιλογή απελπισίας», σε περίπτωση που Ευρωπαίοι, όπως ο γερμανός ομόλογός του, Βόλφανγκ Σόιμπλε, επέμεναν στο Grexit.

Διαβάστε επίσης