12.08.2020    20:38

Για γέλια και για κλάματα: Το “εν τούτω Νίκα” του συριζαϊκού χρυσοφόρου ηθικού πλεονεκτήματος

Ένα απίστευτο δελτίο τύπου από την Δημιουργία Ξανά για τον περιβόητο Σωτήρη Νίκα του ΔΕΣΦΑ και το… χρυσό δωράκι που έδωσε στον εαυτό του με το αριστερό εφάπαξ!
Δείτε τώρα το δελτίο τύπου της Δημιουργίας Ξανά:

Όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε βιογραφικό του προέδρου της ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήρη Νίκα που είπε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του. Ούτε πού δούλεψε, ούτε πόσο δούλεψε στη ζωή του. Ούτε καν πόσων ετών είναι. Το μόνο που αναφέρεται ως ιδιότητα είναι ότι “πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Φαίνεται ότι αυτό αρκεί στην αριστερά του ηθικού πλεονεκτήματος για να του δώσει ένα εφ’ άπαξ που κάποιοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να δουλεύουν πολλές ζωές για να το πάρουν ως μισθό. Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θεωρεί ότι παρεξηγήθηκε από τα ΜΕDIA η ανοιχτοχεριά του κ. Νίκα με αποδέκτη τον ίδιο.

Αλλά θεωρεί ως λογικό και δίκαιο (και ηθικό, υποθέτουμε) το ποσό των 203.847 ευρώ, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα το έπαιρνε όπως μας ενημέρωσε ένας ακόμα υπεράνω χρημάτων (και οικημάτων) της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης. Γιατί είναι δίκαιο; Το έχει πληρώσει σε κρατήσεις ο κ. Νίκας αυτό το ποσό;

Αν υποθέσουμε ότι έχει εργαστεί 30 χρόνια ανελλιπώς, πράγμα πολύ απίθανο για κάποιον που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε κατά μέσον όρο να πληρώνει στο ταμείο του ΜΟΝΟ για το εφ’ άπαξ του, 566 ευρώ τον μήνα. Κι επειδή από τα 30 χρόνια εργασίας, τα μισά ήταν επί δραχμής, το αντίστοιχο ποσό είναι 192.946 δραχμές κατά μέσον όρο τον μήνα, ΜΟΝΟ για κρατήσεις, ΜΟΝΟ για το εφ’ άπαξ, χωρίς να υπολογίσουμε τι θα έπρεπε να πληρώνει σε ασφαλιστικές εισφορές.

Τι μισθό έπαιρνε το 1987; Θα μπορούσε ο κ. Σταθάκης ή ο ιστοριοδίφης περί τα ασφαλιστικά κ. Τζανακόπουλος να μας ενημερώσουν για τις εισφορές του κ. Σωτήρη Νίκα στο σύνολο του εργασιακού του βίου; Ενδεχομένως να τον αδικούμε τον άνθρωπο και να ήταν από τα υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη του ανάλγητου καπιταλιστικού ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αμοιβές εκατομμυρίων.

Φαίνεται πάντως ότι, πράγματι, κάποιοι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς. Βέβαια, για να μπορεί να παίρνει “δίκαιο” εφ’ άπαξ 203.847 ευρώ το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ γκόλντεν-μπόι, κάποιοι άλλοι άνθρωποι είναι κάτω από τους αριθμούς.

Τόσο κάτω, και με τόσο βάρος αριθμών σε μορφή φόρων από πάνω τους, που τους προκαλεί θανατηφόρα οικονομική ασφυξία. Μάλλον δεν έχουν ανακαλύψει το “εν τούτω Νίκα” του συριζαϊκού χρυσοφόρου ηθικού πλεονεκτήματος.