-->
30.07.2021

Γνωστός έμπορος όπλων είχε γεμίσει την πιάτσα «πλαστές» άδειες οπλοφορίας

«Βιομηχανία» έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας, φέρεται να είχε στήσει ένας 46χρονος έμπορος όπλων με έδρα την Αθήνα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής γιατί χορηγούσε σε πελάτες του πλαστά δικαιολογητικά («μαϊμού» βεβαιώσεις γιατρών, βεβαιώσεις συμμετοχής σε σκοπευτικούς αγώνες) με τα οποία στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι κατάφερναν να παίρνουν από την Αστυνομία άδειες οπλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον 46χρονο συνελήφθη και ένας 41χρονος εν ενεργεία στρατιωτικός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος σε σκοπευτικό σύλλογο που ανήκει στον  έμπορο όπλων.

Συνολικά είχαν δοθεί 17 παραποιημένα πιστοποιητικά γιατρού και άλλες βεβαιώσεις με τις οποία είχαν εκδοθεί 17 άδειες, εκ των οποίων οι 13 σκοπευτικές και οι τέσσερις για κανονική κατοχή όπλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παθολόγος γιατρός που εμφανιζόταν να υπογράφει δεν βρίσκεται στη ζωή. Βρέθηκαν, επίσης, από τους αστυνομικούς βεβαιώσεις που ήταν υπογεγραμμένες και είχαν σφραγίδα αλλά είχαν κενό στο σημείο που θα έμπαινε το όνομα του ενδιαφερόμενου.

Οι 17 άδειες ανακλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ τα άτομα που πήραν με τη μεσολάβηση του έμπορου όπλου άδειες οπλοφορίας κατηγορούνται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Πρέπει να σημειώσουμε, πως ανάμεσα στα άτομα που πήραν άδειες είναι βιομήχανοι, επιχειρηματίες και πρόσωπα που ανήκουν σε γνωστή οικογένεια που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.Διαβάστε επίσης