Search
Close this search box.
Search

Μήνυση κατέθεσαν Παρασκευόπουλος – Τόσκας φωτογραφίζοντας τον Πανούση

Πριν 10 έτη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, υπέβαλαν μήνυση για σειρά αδικημάτων κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας ωστόσο τον Γιάννη Πανούση αλλά και τα ΜΜΕ τα οποία έχουν δημοσιοποιήσει τους διαλόγους, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελίας δήλωσε πως “πρόκειται για ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί».

Η αναφορά αφορά όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η ευρεία δημοσιοποίηση εγγράφων τα οποία φέρονται να είναι απόρρητα. Όπως το απόρρητο που διέπει κάποιες υπηρεσίες, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα έγγραφα είναι γνήσια ή όχι και αυτό είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας όπως και αν το επίμαχο υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

Νωρίτερα και μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που πρώτος μίλησε για “μυθιστόρημα του Πανούση”, τρεις ακόμη υπουργοί επιχείρησαν να απαξιώσουν τον  Γιάννη Πανούση και να αποδομήσουν τις καταγγελίες του. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε: «Γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο». Η αναπληρώτρια  υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε  ότι  αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός, «Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε απαξιωτικά “αστυνομικές ιστορίες”. Πιο σκληρή ήταν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου η οποία απέδωσε “φαιδρότητα” στον τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο κ. Πανούσης ενώ κάλυψε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνο Λάμπρου, ο οποίος με την ιδιότητα του συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης φέρεται να είχε συνομιλίες με τρομοκράτες των Πυρήνων της Φωτιάς που μεταξύ άλλων απειλούσαν τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως.
Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης δήλωσε: «Οι Πυρήνες κάνουν λόγο για ευφάνταστα σενάρια, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για μυθιστόρημα. Μαζί τα γράφουν;»

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.