-->
29.06.2022

Δημοσκόπηση Pulse για τις εκλογές στη ΝΔ: Δείτε ποιος προηγείται, ποιος θα κερδίσει και οι διαφορές των δύο μονομάχων

Μια δημοσκόπηση με αντιφατικά στοιχεία έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, να προσδώσει σε αυτή στοιχεία «θρίλερ».
Ειδικότερα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ο πιο κατάλληλος να πετύχει τόσο την ανανέωση της ΝΔ, όσο και την εκλογική νίκη για το κόμμα, αλλά και να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση, εντούτοις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «κλέβει» την παράσταση νίκης.

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στην ανανέωση του κόμματος, το 38% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 23% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 33% κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να καταφέρει καλύτερα το άνοιγμα και τη διεύρυνση των ορίων της σημερινής ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 23% του Βαγγέλη Μειμαράκη, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 31%, έναντι 21% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το 37% απαντά κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση, το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 25% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 30% κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος, το 36% των ερωτηθέντων απαντά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το 26% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 29% κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τελικά στις εκλογές για αρχηγό της ΝΔ), ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 30%, ενώ το 24% δεν έχουν διαμορφώσει άποψη (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ).


Διαβάστε επίσης