-->
08.05.2021

Εκλογή Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: Η «γραμμή» Μεϊμαράκη, η καταψήφιση της Εύας και οι αντιρρήσεις της Ασημακοπούλου

Ενδιαφέρον εμφανίζει το πώς ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην ανάδειξη του Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική, αλλά ενδείξεις φυσικά υπήρξαν για τη στάση των Ελλήνων, ενώ εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι δεν τον ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν ψήφιζε Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς ο Μ. Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής, καθώς τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά που θεωρείται “ακραία δύναμη” στις Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρξαν και προσωπικοί λόγοι, καθώς ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε εκ των βασικών πολέμιων του Βέμπερ που υπήρξε υποψήφιος για τη θέση του Γιουνκέρ.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σκουρής στο news 24/7, «ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνεχίζοντας την υπεύθυνη πολιτική που τον “σφραγίζει” χρόνια τώρα, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Παπαδημούλη, παρά την αντίθετη “γραμμή” του ΕΛΚ. Στη συνεδρίαση της Ομάδας της ΝΔ αντιρρήσεις φέρεται να έφερε η Άννα Ασημακοπούλου, στο τέλος όμως – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες – φέρεται να είπε πως τελικά θα δώσει θετική ψήφο».

Βέβαια με ανάρτησή της η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ διαψεύδει ότι δόθηκε «γραμμή» από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το ερώτημα είναι αν οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν… αυθορμήτως τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Aν είναι έτσι όπως τα λέει η κα. Βόζενμπεργκ τότε τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ;

Επίσης υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας σοσιαλιστών, πράσινων, φιλελεύθερων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντιθέτως, η Εύα Καϊλή δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Και για ευχαριστώ ο κ. Παπαδημούλης έκανε και την παρακάτω ανάρτηση:Διαβάστε επίσης