-->
26.09.2022

Εντοπίστηκε ακόμη ένας νεκρός στη Μάνδρα – 20 τα θύματα της τραγωδίας

Ένας νεκρός ανασύρθηκε από χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για άνδρα περίπου 70 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, προκειμένου να γίνει η αναγνώριση από τους οικείους του.

Πλέον, τα θύματα από τις φονικές πλημμύρες αυξήθηκαν σε 20 και οι αγνοούμενοι είναι δύο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ακόμη ανθρώπων, ενός και πάλι κοντά στο αμαξοστάσιο και δύο στη θάλασσα, στον κόλπο της Ελευσίνας.

Παράλληλα, όσο συνεχίζονται οι αυτοψίες των υπουργείου Υποδομών, αυξάνεται και ο αριθμός των κτηρίων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και χρήζουν αποζημίωσης σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, οι διενεργηθείσες αυτοψίες στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου έχουν φτάσει τις 1.154.

Ειδικότερα:

  • Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.
  • Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια  και  48 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεχίζονται.

Από 7.30 έως 22.00 το Γραφείο Ταυτοτήτων στη Μάνδρα

Με αυξημένο αριθμό προσωπικού, από 07.30 – 22.00 (πρωινή και απογευματινή βάρδια) θα λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα απαιτηθεί το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Μάνδρας Αττικής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, στόχος είναι να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης