-->
19.05.2024

Επίθεση Μητσοτάκη σε Καραμανλή

«Όποιος θέλει να υποστηρίξει κάποιον από του υποψήφιους να το κάνει ανοιχτά» ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»  κάνοντας έτσι επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό και στους κύκλους που αναφέρουν οτι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει στην κούρσα για την διαδοχή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Μητσοτάκη:

  • Το σύστημα χθες λειτούργησε άρτια και έχουμε μια εβδομάδα να καλύψουμε οργανωτικά κενά που λογικό είναι να υπάρχουν.
  • Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση την Κυριακή. Ζητάμε μια μικρή επένδυση τριών ευρώ για να επιλέξει ο κόσμος το νέο Πρόεδρο και τον επόμενο πρωθυπουργό. Λέμε «αφήστε πίσω τους μηχανισμούς και πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας».
  • Το 2016 θα είναι κακή  χρονιά για τον κ. Τσίπρα αλλά μια καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.
  • Είμαστε στο ιστορικό χαμηλό των επενδύσεων στην ελληνική οικονομική από το 1985 και μετά. Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση δεν αγωνίζεται για την υγιή επιχειρηματικότητα. Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που διορίζει φίλους και συγγενείς. Αυτό λειτουργεί μια χαρά.
  • Εμείς δεν συγκυβερνούμε με τον κ. Τσίπρα. Σε σωστές πρωτοβουλίες θα βάλουμε πλάτη αλλά θα είμαστε απέναντι σε πρωτοβουλίες που είμαστε αντίθετοι. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει δεκανίκια να τα αναζητήσει αλλού, όχι στη Νέα Δημοκρατία.
  • Ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικό managment. Δεν μπορεί το Κράτος να ασκεί διοίκηση σε μια σειρά από επιχειρήσεις που διοικούσε στο παρελθόν.
  • Όποιος λέει ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει λέει ψέματα. Χθες κατέθεσα ένα σχέδιο 111 ημερών γιατί τόσο χρόνο χρειάζομαι να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία σε ένα συνέδριο να κάνω τις καταστατικές αλλαγές και να μπορώ να παρουσιάσω ένα νέο πρόσωπο. Είμαι πολύ φιλόδοξος να αλλάξω δραστικά τη Νέα Δημοκρατία αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα.
  • Όποιος θέλει να υποστηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους να το κάνει ανοιχτά. Προσωπικά δεν μιλάω ποτέ με διαρροές. Είναι δικαίωμα του καθενός να βγει να μιλήσει και να στηρίξει κάποιον υποψήφιο αλλά να το κάνει δημόσια και ανοιχτά.
  • Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω αυτήν την εκλογή. Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, συνομιλώ με όλους και δεν έχω διαταράξει την προσωπική μου σχέση με κανέναν. Όποιος το αμφισβητεί να έρθει να μου το πει κατάμουτρα. Την επόμενη μέρα εφόσον κερδίσω η Νέα Δημοκρατία θα είναι πιο συμμετοχική, πιο δημοκρατική και ενωμένη.
  • Την επόμενη μέρα δεν θα χρησιμοποιήσω κατ’ ανάγκην στη Νέα Δημοκρατία τους συνυποψηφίους μου διότι οραματίζομαι ένα Κόμμα που θα λειτουργεί με συνθήκες αξιοκρατίας με πολύ πιο λιτό και μαζεμένο οργανόγραμμα με πολύ λιγότερες θέσεις ευθύνης. Τα στελέχη θα τοποθετηθούν με βάση την ικανότητά τους και όχι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας.
  • Καταρχάς η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Δεύτερον το 60% της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την εξυπηρέτηση των χρεών και η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά χρέη. Τρίτον θα ξεκινήσω άμεσα μια καμπάνια δημόσιας και διαφανούς χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.
  • Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχα ζητήσει τα οικονομικά των κομμάτων να δημοσιεύονται στη «Διαύγεια».

 



Διαβάστε επίσης