Search
Close this search box.
Search

Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη η Toyota

Πριν 9 έτη

Η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης στη Σίλικον Βάλεϊ με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στον τομέα των αυτόνομων/ αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Η εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στον κόσμο σχεδιάζει να επενδύσει 1 δις δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφήνοντας κατά μέρος την πρότερη, επιφυλακτική στάση της απέναντι στην αυτόματη οδήγηση.

«Μέχρι πρόσφατα συνήθιζα να λέω ότι θα προχωρήσουμε με την αυτόματη οδήγηση μόνο εάν μπορέσουν να νικήσουν τους ανθρώπους σε 24ωρη κούρσα» είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ακίο Τογιόντα, σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά άλλαξα γνώμη ότι ενεπλάκην στον σχεδιασμό των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του 2020 (στο Τόκιο)» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «άνοιξαν τα μάτια του» όσον αφορά στην ανάγκη για αυτοκίνητα για ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα ονόματα του χώρου της τεχνολογίας, όπως η Google και η Apple δραστηριοποιούνται ήδη στο αντικείμενο, «εισβάλλοντας» στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποσκοπώντας στην καθιέρωση των αυτοοδηγούμενων μέσα σε πέντε χρόνια.

Η νέα εταιρεία, που σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 200 ατόμων, σκοπεύει να επιταχύνει την έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και των big data.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.