Search
Close this search box.
Search

Ετοιμάζουν και αύξηση εργοδοτικών εισφορών!

Πριν 10 έτη

Τρόπους περιορισμού των μειώσεων στις συντάξεις, μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, της διασύνδεσης ενός μέρους της γενικής φορολογίας απευθείας με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων αλλά και της μεταφοράς εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αναζητεί το υπουργείο Εργασίας.

Μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο οι μειώσεις των συντάξεων να αγγίξουν ακόμη και τα εισοδήματα που βρίσκονται σημαντικά κάτω από τα 1.000 ευρώ, το υπουργείο Εργασίας επαναφέρει προτάσεις που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν από τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως είναι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει πέσει η μερική ή ακόμη και η ολική επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στο ύψος που ήταν το 2012, όταν και εφαρμόστηκε η πρώτη περικοπή της τάξης του 1,1 ποσοστιαίων μονάδων. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε το 2014 και νέα περικοπή 3,9 μονάδων, 2,9 από τις εισφορές των εργοδοτών και 1,1 από αυτές των εργαζομένων.

Εξαιτίας της μείωσης των εισφορών, εκτιμάται ότι τα έσοδα του ΙΚΑ μειώθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως, γεγονός που διεύρυνε τα ελλείμματα του ταμείου.

Ηδη, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι εξετάζεται, χωρίς να υπάρχει οριστική κατάληξη, το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν περικοπές στο ασφαλιστικό από «εισαγωγή άλλων πόρων στο σύστημα».
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ακούν τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς για την ώρα να την έχουν απορρίψει.
Στο παρελθόν βέβαια, κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για αύξηση των εισφορών του ΙΚΑ κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Η πρόταση είχε απορριφθεί, καθώς θεωρήθηκε από τους δανειστές ως αντιαναπτυξιακή, που δημιουργεί αντικίνητρα για νέες επενδύσεις, καθώς το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας θεωρείται ήδη πολύ υψηλό.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.