Search
Close this search box.
Search

Μεϊμαράκης: Γιατί έχασα… – Δεν είχα ούτε λεφτά, ούτε επικοινωνιολόγους… (video)

Πριν 9 έτη

Σε συνέντευξη του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον Νίκο Χατζηνικολάου στο “Eνικός», έδειξε την πικρία του για την απώλεια της αδερφής του και τον πόλεμο που δέχτηκε κατα την προεκλογική πέριοδο της εσωκομματικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα είπε:

«Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις 19 Νοεμβρίου και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Πολλοί μου έλεγαν γιατί δεν είμαι πιο γελαστός ή γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να εξηγήσω κάτι. Δεν σας κρύβω ότι μετά τις 22 Νοεμβρίου και μετά από τη σφοδρή επίθεση την οποία δέχθηκα λόγω και της ψυχολογικής μου κατάστασης με το γεγονός, σκεφτόμουν μήπως αποχωρήσω»

Ενώ ακόμη πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι δεν της αφιέρωσα το χρόνο που έπρεπε γιατί έτρεχα για την εσωκομματική εκλογή».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του, στους αντιπάλους του Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη καθώς και στους λόγους που τους οδήγησαν στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν τελικά έχασα επειδή όλοι αυτοί πήγαν μαζί και το άλλο ποσοστό είναι ομοιογενές και θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης εκφράζει μια ολοκληρωμένη πολιτική άποψη, τότε με συγχωρείτε αλλά η εκλογή δεν ήταν πολιτική» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την αναγκαιότητα και το ρόλο του στην κεντροδεξιά παράταξη.Οταν του έγινε η παρατήρηση μήπως ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο και εξ αυτού υποστήριξε τον Ευ. Μεϊμαράκη, ώστε αν επιθυμήσει να επιστρέψει στην ΝΔ, απάντησε: «Αν ο Καραμανλής θέλει να επιστρέψει, γυρίζει όποτε θέλει, δεν χρειάζεται να μου πει τίποτα»
Ενώ ακόμη απάντησε στις φήμες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να διατηρεί επάφες με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως:

«Δεν είναι κακό να έχουμε κοινωνικές σχέσεις οι πολιτικοί και βεβαίως να υπάρχει όποτε χρειαστεί για το καλό της χώρας μία πολιτική επικοινωνία»

και πρόσθεσε:

«Αυτό απέχει πάρα πολύ από το να λέμε ότι ο Καραμανλής επηρεάζει την πολιτική του Τσίπρα. Αυτό δεν κολακεύει ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καραμανλή».

Επιπλέον αναφέρθηκε στον Αν. Παπαμιμίκο και τις ευθύνες που φέρει ως γραμματέας του κόμματος ενώ κατέκρινε και την απόφαση του νέου προέδρου για την παραμονή του στη θέση του γραμματέα μέχρι το συνέδριο.Συγκεκριμένα,ανέφερε:

«Εγώ πιστεύω πως ο γραμματέας έχει μεγάλη ευθύνη και ως δια μαγείας το καταστατικό προβλέπει πως αλλάζουν οι πρόεδροι και όχι πως αλλάζουν οι γραμματείς. Δηλαδή αλλάξαμε οι πρόεδροι και ο γραμματέας  είναι εκεί και θα μας πάει μέχρι το συνέριο από ότι έμαθα »καθώς και ότι κάποιοι λένε ότι ήταν μέσα στο deal, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω αυτά»

Τέλος Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, είπε πως στον β’ γύρο στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος μάλιστα τα ποσοστά που έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Μεσσηνία. Είπε μάλιστα πως «στον α’ γύρο ο Σαμαράς στήριξε τους πάντες, εκτός από μένα»

 

 

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.