21.10.2020    16:58

Ευκλ. Τσακαλώτος: Πιθανώς πιο συχνές οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης – Δεν θα είναι εξαμηνιαίες όπως σε άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο

Οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ε.Ε. θα είναι πιθανώς πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες οι οποίες έχουν βγει από προγράμματα στήριξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», πρόσθεσε, μιλώντας στους FT. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η Αθήνα προετοιμάζει μία μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα καθορίζει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για την περίοδο μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως είπε, τα σχέδια περιλαμβάνουν ενέργειες για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς», επεσήμανε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε πρόκειται για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, είτε για τους θεσμούς».