-->
25.02.2024

Η Γαλλία βάζει ένοπλους αστυνομικούς με μαγιό να φυλάνε τις παραλίες

H Γαλλία, η οποία μετρά και τα περισσότερα θύματα, φοβούμενη νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, αποφάσισε να βάλει στρατιώτες με μαγιό να φυλάνε τις παραλίες!

Οπως αναφέρει η βρετανική Sun σε δημοσίευμά της η Γαλλία έφτιαξε το Baywatch Cops δηλαδή κάτι σαν… ναυαγοσώστες αστυνομικούς με όπλα, υπό το φόβο ότι τρομοκράτες θα ανοίξουν πυρ κατά τουριστών που κάνουν ηλιοθεραπεία και το μπάνιο τους.

Η γαλλική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να οπλίσει για πρώτη φορά τους ναυαγοσώστες στον απόηχο των προηγούμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα, το φόβο για μεγαλύτερες θηριωδίες από το ISIS, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το περσινό χτύπημα στην Τυνησία, όταν 38 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε παραλία από τζιχαντιστές.

Αυτοί που ανέλαβαν τη φύλαξη των παραλιών είναι αξιωματικοί των γαλλικών ΜΑΤ που τακτικά χρησιμοποιούνταν ως ναυαγοσώστες στα παραλιακά resort τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε χρόνου. Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια, οι εν λόγω άνδρες δεν οπλοφορούσαν. Επίσης δεν φορούσαν τις στολές τους και τα κράνη τους, αλλά μαγιό, t-shirts και γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με τη Sun, τώρα, όμως, θα οπλοφορούν και μάλιστα έχουν σχεδιαστεί και ειδικές θήκες που θα προστατεύουν τα όπλα από την άμμο, ενώ στα φυλάκια των ναυαγοσωστών θα υπάρχουν και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

 

 

 Διαβάστε επίσης