Search
Close this search box.
Search

Η εταιρία – “φάντασμα” που “έζησε την Άνοιξη” επί πρωθυπουργίας Σαμαρά – Δεν είναι μέλος του ΣΕΠΕ

Πριν 9 έτη

Η “Info solutions” ήταν η εταιρία που ανέλαβε να φέρει σε πέρας την εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο να οδηγήσει τη Συγγρού σε φιάσκο μεγατόνων.

Η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας έγινε μετά Βαΐων και κλάδων. Η Συγγρού, αναζήτησε την πιο συμφέρουσα επιλογή για τη μηχανοργάνωση, στις αρχές Οκτωβρίου.

Επτά εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου, αλλά κέρδισε αυτή που είχε την πιο χαμηλή οικονομικά προσφορά. Περίπου 400.000 ευρώ και 800.000 αν χρειάζονταν δυο γύροι.

Στις 23 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από τη ΝΔ ότι η ” Info solutions “, με επωνυμία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ- ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε. κέρδισε τον άτυπο διαγωνισμό. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως πρόκειται για μια εταιρία – φάντασμα που δεν διαθέτει καν ιστοσελίδα.eggrafo1

Πράγματι στη διεύθυνση infosolutions.gr εμφανίζεται το λογότυπο της εταιρείας με την ένδειξη υπό κατασκευή με τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνση της, Αγίου Νικολάου 48 στη Γλυφάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι καταχωρισμένη στη λίστα της ΕΕΤΤ με εταιρείες που παρέχουν χώρο για ανάρτηση ιστοσελίδων (domain). Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, ενώ το πεδίο δραστηριοτήτων της είναι εντελώς άσχετο με το έργο που ανέλαβε.

Τι σχέση έχει όμως ο Αντώνης Σαμαράς με την εν λόγο εταιρία. Τυπικά καμιά αλλά μια σειρά από γεγονότα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οδηγούν στον πρώην πρωθυπουργό. Την εταιρία πρότεινε ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της ΝΔ και σαμαρικός, Πάρις Πέτσας. Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένας εκ των μελών της ΚΕΦΕ ή των εκπροσώπων των υποψηφίων έφεραν σημαντικές αντιρρήσεις.

Πέρα από τα τυπικά προσόντα που φαίνεται πως δεν είχε η εταιρία, αυτό πλέον προεπιλογή να ερευνηθεί το πως την επέλεξαν, μια σειρά από γεγονότα συνδέουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε μια από τις συμβάσεις

Δουλειές με το Μαξίμου

Ο Αθανάσιος Κλωνάρης διατηρεί την εταιρεία «ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ» με έδρα στην Αγγέλου Μεταξά 34 στη Γλυφάδα, η οποία επίσης διατηρεί ιστοσελίδα “υπο κατασκευή”. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναλάβει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2012 μικρά «έργα» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΛΟΤ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η μεγάλη όμως δουλειά έρχεται στις 29 Μαΐου του 2013, όταν η ΙΝΦΙΝΙΤΥ συνάπτει σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, αντί αμοιβής 4.496.68 ευρώ.

Η Ελένη Τυρμάκη εμφανίζεται να διατηρεί από το 2006 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 την εταιρεία “INFOLEARNING SERVICES” με αντικείμενο «Υπηρεσίες διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων», με έδρα την οδό Ζέρβα 58 στη Γλυφάδα.

Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι και η πρώτη έδρα της “Info solutions”, η οποία εμφανίζει αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη δικτύων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η πρώτη δραστηριότητά της σε σχέση με δημόσιο φορέα εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2013, όταν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρέχει στην εταιρεία 300 ευρώ για την ανανέωση του ” domain ” της ιστοσελίδας του.

Οι σχετικές δραστηριότητες συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες με μεγαλύτερο έργο αυτό του Ιουνίου του 2015, όταν έλαβε 7.872,00 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την ανάγκη εργασιών στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΥ. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι η Έφη Μπάσδρα. Η οποία εκτός ότι είναι μέλος της Π.Ε. της ΝΔ συνδέεται φιλικά με τον Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης ενώ επί προεδρίας του ήταν γραμματέας Γυναικών της ΝΔ.

Η “Info solutions ” για τέσσερις περιόδους, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου του 2014 ( 1686.33 ευρώ )  στις 5 Απριλίου ( 1686.33 ευρώ ) στις 8 Ιουλίου ( 2.810.55 ευρώ ) και στις 1 Ιανουαρίου του 2015, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, σύναψε ισάριθμες συμβάσεις με το μέγαρο Μαξίμου για την υποστήριξη των συστημάτων του με συνολικές απολαβές 7.896 ευρώ. Τις συμβάσεις υπέγραφαν ο Αθανάσιος Κλωνάρης και ο προσωπάρχης του Μαξίμου Δημήτρης Κανελλοπουλος.

Την ίδια περίοδο η Info solution», συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, συνάπτει σύμβαση με την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο με αντικείμενο την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων αντί αμοιβής 3.000 ευρώ, ενώ καταβλήθηκαν και άλλες αμοιβές λίγων εκατοντάδων ευρώ ακόμα τρεις φορές.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αθανάσιος Κλωνάρης εκ μέρους της εταιρείας και ο πρόεδρος Άρης Ματιάτος. Επίσης ο πρόεδρος του Παράκτιο Μέτωπο ήταν στην Πολιτική Άνοιξη ενώ μπαινοέβγαινε καθημερινά στο Μαξίμου επί Σαμαρά από την πλαϊνή πόρτα. Ακόμα οι άνδρες της ασφαλείας θυμούνται το ασημί τζιπ μεγάλου κυβισμού που διπλοπάρκαρε έξω από το Μαξίμου και ο Άρης Ματιάτος εισέρχονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο ίδιος είναι μέλος της Π.Ε της ΝΔ ενω έχει διατελέσει και αν. γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης στη Συγγρού.

Δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος

Στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πληροφορικής ανέφεραν ότι δεν την είχαν συναντήσει στον επαγγελματικό στίβο. Πρόσθεσαν ότι η εταιρεία έγινε γνωστή με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, και δεν είχε στο ενεργητικό έργα τόσο σημαντικά στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν ήταν μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).
Τα κριτήρια για να γίνει κάποιο μέλος στο ΣΕΠΕ είναι απλά για μια εταιρεία που πραγματικά φιλοδοξεί να είναι στον κλάδο της πληροφορικής.

Ένα από τα κριτήρια είναι οι τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει, ο αριθμός προσωπικού που απασχολεί και ποια είναι τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων.  Το μόνο κριτήριο που άλλαξε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ήταν ο ετήσιος τζίρος, ο οποίος να σημειωθεί μειώθηκε στις 50.000 ευρώ το χρόνο από 250.000 που ήταν προ κρίσης.
Η εταιρεία Info – Solutions δεν ήταν σε καμία λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου πληροφορικής, έτσι δεν είχε όλα τα εχέγγυα και κυρίως ότι ήταν σε θέση να αναλάβει ένα τόσο σοβαρό έργο. Το εκπληκτικό είναι ότι η εταιρεία δεν έκανε κανένα δοκιμαστικό test πριν την κρίσιμη ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών αφήνοντας στη τύχη του, την όλη διαδικασία.

Όμως πριν γίνει η τελική επιλογή η αρμόδια επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, είχε απευθυνθεί στην εταιρεία Singular Logic η οποία όμως έδωσε αρνητική απάντηση στο σχετικό αίτημα για τη διοργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης.
Η εταιρεία συμμετέχει μόνο σε Εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό δεν ήθελε καμία εμπλοκή σε εσωκομματικές εκλογές.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.