-->
22.03.2023

Η μυστηριώδης πτήση του «Χιούι» και ο υψηλός επισκέπτης

Αποακλύψεις για μια μυστηριώδη πτήση ενός πολεμικού ελικοπτέρου και τον υψηλό επιβάτη που μετέφερε κάνειο Βηματοδότης στο Βήμα.
Δείτε τι αναφέρει για το περίεργο ταξίδι στην Πάτμο:
«Η ιστορία που θα σας περιγράψω συνέβη στις 16 Αυγούστου (την επομένη δηλαδή της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική), στις 6.20 το πρωί, στη βάση των ελικοπτέρων στα Μέγαρα. Ενα στρατιωτικό Χιούι (από αυτά τα ελικόπτερα που οι Αμερικανοί τα πρωτο-χρησιμοποίησαν στον πόλεμο του Βιετνάμ) απογειώνεται εκείνη την ώρα με κυβερνήτη έναν αντισυνταγματάρχη και με συγκυβερνήτη έναν ταγματάρχη της Αεροπορίας Στρατού. Ο αντισυνταγματάρχης-χειριστής θεωρείται από τους πλέον έμπειρους πιλότους με πολλές ώρες πτήσεων στο ενεργητικό του και τον χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις πτήσεις της ανά την Ελλάδα.

Το ελικόπτερο παίρνει πορεία για το Ανατολικό Αιγαίο και παρακολουθείται (όπως συμβαίνει σε κάθε πτήση) από τα στρατιωτικά ραντάρ. Ενώ όμως βρισκόταν ανατολικά της Πάτμου (σύμφωνα με μαρτυρίες των χειριστών των ραντάρ), το ελικόπτερο εξαφανίστηκε για δέκα λεπτά από τα ραντάρ, χωρίς όμως να ανησυχήσει κανείς από τους χειριστές. Και τούτο επειδή, όπως έλεγε ένας από τους χειριστές του ραντάρ, ο αντισυνταγματάρχης πιλότος συνομιλούσε μαζί τους, αλλά δεν τον έβλεπαν στις οθόνες τους. Τι είχε συμβεί; Απλούστατα το ελικόπτερο πέταξε εκείνη την ώρα σε χαμηλό ύψος που δεν το πιάνουν τα ραντάρ και εμφανίστηκε μετά από δέκα λεπτά, με έναν όμως επιβάτη παραπάνω. «Ωσάν να μην ήθελε ο πιλότος να μάθουμε πού ακριβώς θα πήγαινε, κατέβηκε στα 300 πόδια» μου είπε ένας από τους χειριστές ραντάρ που ήταν βάρδια εκείνο το πρωί.

Οπως και να ‘χει το πράγμα, το Χιούι πήρε στην επιστροφή του πορεία προς το Τατόι και εκεί αποβίβασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε άλλο ελικόπτερο, αυτό της Πυροσβεστικής, για να πετάξει πάνω από τα καμένα. Το Χιούι επέστρεψε αμέσως στη βάση του στα Μέγαρα. Το μυστήριο παραμένει. Πού βρισκόταν ο Πρωθυπουργός εκείνο το πρωί της 16ης Αυγούστου; Και γιατί τέτοια μυστικότητα με την πτήση του Χιούι;
Διαβάστε επίσης