-->
08.08.2022

Και πάλι… Αμυγδαλέζα – Ξανανοίγει το κέντρο κράτησης

Σε έκτακτα μέτρα φύλαξης στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο με ισχυρές δυνάμεις ακόμα και από την Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία μετά το άνοιγμα και πάλι των ειδικών χώρων  κράτησης και τη μεταφορά περίπου 150 Μαροκινών που είναι για απέλαση.

Οι αστυνομικοί που ενισχύουν τα μέτρα από την Αθήνα μετακινούνται ήδη προς την Κόρινθο.  Τις τρεις τελευταίες ημέρες διμοιρίες της ΥΑΤ έχουν φύγει από την Αθήνα για να εκτελούν βάρδιες πρωί μεσημέρι και βράδυ ενώ από αύριο θα εκτελούν υπηρεσία μόνο τις βραδινές ώρες καθώς οι πρωινές και απογευματινές θα καλύπτονται από άνδρες των Διευθύνσεων της Πελοποννήσου.

Η εντολή ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι οι χώροι που πριν λίγους μήνες έκλεισε η κυβέρνηση άνοιξαν και πάλι μετά τις ισχυρές πιέσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και το ενδεχόμενο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα κέντρα κλειστού τύπου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας και της Αμυγδαλέζας.

Την λειτουργία των κέντρων επιβεβαίωσε και ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ Μάλιστα στην ερώτηση δημοσιογράφου, αν  υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η Αμυγδαλέζα και η Κόρινθος, αυτά τα κέντρα που προϋπήρχαν και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -ΑΝΕΛ τα έκλεισε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε :»Στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσης τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για το λόγο που σας είπα”.


Διαβάστε επίσης