Search
Close this search box.
Search

Κατρούγκαλος, μόνος «κόντρα» σε κουαρτέτο και απεργούς

Πριν 8 έτη

Μόνος εναντίον όλων θα βρεθεί το σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί ένα ασφαλιστικό σχέδιο που δεν αρέσει στους θεσμούς, ούτε ​το έχει δείξει ακόμα όμως στους ξεσηκωμένους εργαζόμενους, αγρότες και επιστήμονες.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο θα βρεθεί και πάλι η ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, με τους δανειστές όμως να εκφράζουν αντιρρήσεις για τις αυξήσεις εισφορών που αυτό προβλέπει.

Στη φάση αυτή γίνεται καταγραφή των θέσεων και των διαφορών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, στο υπουργείο Εργασίας θέλουν να λάβουν εγγράφως τις ενστάσεις και τις προτάσεις των δανειστών, χωρίς να αποκλείουν εντελώς μάλιστα και το ενδεχόμενο να αποτελέσει αυτό ένα «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης, για να το αποκαλύψει και να εκθέσει δημόσια όταν αυτή θέλει τους διαπραγματευτές της αντίπερα όχθης, για να καταδείξει ότι αυτή δεν θέλει να βάψει τα χέρια της κόβοντας με «μαχαίρι» στις συντάξεις.

Στη φάση αυτή όμως, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θέλει να μπορέσει να έχει λίστα με τις αντιρρήσεις των θεσμών προκειμένου να δώσει απαντήσεις σημείο προς σημείο για κάθε ένσταση των δανειστών, ή να καταθέσει άλλες εναλλακτικές όπου αυτό είναι εφικτό.

Η συνάντηση αυτή θα είναι καθοριστική πάντως για το νέο σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων όταν οι δανειστές επιστρέψουν για τον τελικό γύρο των αποφάσεων, στις 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.