Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
2/3 φλιτζανιού σταφίδα ξανθιά σουλτάνα Κρήτης ΑΒ
3 φλιτζάνια κυβάκια μήλων
1 φακελάκι βανίλια
1,5 φλιτζάνια σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 αβγά
1,5 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σόδα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Eκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το λάδι και τη βανίλια.
Χτυπάτε και όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μπολ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ενώνετε τα δύο μίγματα.
Προσθέτετε τα κυβάκια του μήλου, τα καρύδια και τις σταφίδες αλευρωμένες ελαφρά και με μεγάλες κινήσεις τα αναμιγνύετε με ξύλινο κουτάλι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για περίπου 45 λεπτά.
Είναι έτοιμο όταν το καλαμάκι που θα τρυπήσετε το κέντρο του θα βγει στεγνό.
Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη.