-->
26.09.2022

Κρήτη: H δραματική διάσωση τουρίστριας από τα κύματα σε παραλία στα Μάλια

Καρέ- καρέ καταγράφηκε σε βίντεο η στιγμή της διάσωσης μιας 31χρονης Ρωσίδας τουρίστριας που κολυμπούσε σε παραλία των Μαλίων στην Κρήτη όταν υπόγεια ρεύματα και ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα κύματα.

Ώρα 12 το μεσημέρι και τα μεγάλα κύματα  σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και τα υπόγεια ρεύματα αποδείχτηκαν «εχθρός»  για την ζωή μίας 31χρονης Ρωσίδας τουρίστριας που παρασύρθηκε από τα νερά και ενώ τα κύματα την έσπρωχναν προς τα μέσα, για εκείνη ήταν αδύνατο να βγει προς τα έξω.

Σωτήρια αποδείχτηκε η παρέμβαση ναυαγοσώστης από την Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης «Ωκεανίς» που με κίνδυνο και της δικής του ζωής κατάφερε να βγάλει σώα την αλλοδαπή του τουρίστρια έχοντας και η ίδια υποστεί ισχυρό σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο νωρίτερα ο ίδιος ναυαγοσώστης είχε ανασύρει ακόμα έναν 60χρονο τουρίστα , ενώ στις 15:00 μια παρέα τριών 18χρονων Άγγλων που παρασύρθηκε από τα ρεύματα, κατάφερε να διασωθεί με την βοήθεια των ναυαγοσωστών Τάκη Μαλεζά , Αλέξανδρου Παυλίδη, Σταμαθουδάκη Γιάννη.


Το βίντεο από την στιγμής της διάσωσης από την συγκεκριμένη περιοχή, που έδωσε η ίδια η Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης «Ωκεανίς», είναι άκρως ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί για τα δύο άτομα στην θαλάσσια περιοχή των Μαλίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την neakriti, εκτός από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν κολυμβητές στην παραλία των Μαλίων, ώρες αγωνίας έζησαν επίσης και δύο παιδιά στην θάλασσα των Γουρνών, κινδυνεύοντας να πνιγούν, εξίσου εφιαλτικές στιγμές έζησαν κολυμβητές στην παραλία των Μαλίων.

Διαβάστε επίσης