-->
05.08.2021

Κ. Καραμανλής: Πάντα το φως κερδίζει το σκοτάδι – Γιατί επέλεξε, τώρα, να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός

«. ..Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες. Γιατί ήσουν το φως.kideia aggelou nd (18)

Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι «, είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο Κώστας Καραμανλής κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του αδελφικού του φίλου και στενού του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά από εφτά χρόνια πολιτικής σιωπής, πέρα από την παρέμβαση του στο δημοψήφισμα και τις δυο γραπτές ανακοινώσεις παραμονή εθνικών εκλογών, ουσιαστικά για πρώτη φορά απαντά σε όσους τον έπληξαν στη διάρκεια της κυβέρνησης του με αποκορύφωμα το Βατοπέδι.kideia aggelou nd (2)

Άλλωστε η υπόθεση του Βατοπεδίου αποτέλεσε την αρχή του ξηλώματος της κυβέρνησης του ενω παράλληλα κατηγορήθηκε και ο Γιάννης Αγγέλου. Και αν για τον Καραμανλή ήταν θέμα τιμής ο Αγγέλου επλήγη περισσότερο ακόμα ενω για πολλούς αυτός ήταν και ο λόγος επιβάρυνσης της υγεία του.

Ο Κώστας Καραμανλής με βαριά αλλά καθαρή φωνή στον επικήδειο λόγο μιλούσε για τον φίλο του που μαζί πορεύθηκαν 35 χρόνια από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, έως το Μέγαρο Μαξίμου και την εγκατάσταση τους τα τελευταία εφτά χρόνια στην Παναγή Κυριακού, αλλά παράλληλα απαντούσε και για τον ίδιο, απέναντι στην λάσπη και τη συκοφαντία που δέχθηκε από διάφορα κέντρα στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του μέσω του στενού του συνεργάτη.

Ο Καραμανλής επέλεξε τώρα να δώσει απαντήσεις με αφορμή το θάνατο του Αγγέλου, που τόσο πολλοί είχαν ταυτιστεί, σπάζοντας τη σιωπή του στέλνοντας μηνύματα σε όλους.Διαβάστε επίσης