-->
21.06.2021

«Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ για την ημερομηνία εκλογής

 

Την Πέμπτη στις 17:00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, για να αποφασιστεί η ημερομηνία εκλογής του νεου αρχηγού.

Η πρώτη συνερίαση με την παρουσία μάλιστα των 4 εκπροσώπων των υποψηφίων, αποδείχθηκε άκαρπη ενω διάσταση υπάρξε κυρίως για το πόσες κάλπες θα στηθούν αλλά και πού.

Τελικά μετά απο τέσσερις ώρες αποφασίστηκε να επανεξεταστούν συγκεκριμένα ζητήματα.

-Πότε θα στηθούν οι κάλπες

Όλα τα επιτελεία πλεον συγκλίνουν να στηθούν στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, αφού και η πλευρά Μειμαράκη δεν έχει πρόβλημα με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ως πιθανότερες ημερομηνίες, εξετάζονται η 1η Νοεμβρίου ή 8η Νοεμβρίου με τις επαναληπτικές, αν χρειαστούν, να διεξάγονται μια εβδομάδα μετά.

Προβληματισμός υπάρχει για την 8η Νοεμβρίου αφού συμπίπτει με τον μεγάλο μαραθώνιο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Έτσι εξετάζονται ως εναλλακτικές ημερομηνίες η Κυριακή 15 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές να γίνουν την επομένη Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

-Ποιά εταιρία θα αναλάβει τη διαδικασία

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιλεγεί η εταιρεία που θα διεκπεραίωσει τη διαδικασία και από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την προετοιμασία, θα ορισθεί αναλόγως και η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών.

-Πόσες κάλπες θα στηθούν

Ο αριθμός που προτείνεται είναι να στηθούν, όσες και το 2009. Περίπου 1.100 κάλπες.

-Πόσο θα πληρώσουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν

Οι επικρατέστερες προτάσεις είναι να θεσπιστεί το συμβολικό ποσό του 1 ή των 2 ευρώ για κάθε μέλος. Ωστόσο στέλεχη της ΚΕΦΕ, εισηγήθηκαν να υπαρξει υψηλό τίμημα για τα νέα μέλη, που θα φτάνει ακόμα και τα 20 ευρώ. Με το σκεπτικό να αποφευχθούν οι » περαστικοί » από την ψηφοφορία.

 


Διαβάστε επίσης