-->
25.03.2023

Με ιδεολογικά κριτήρια η ένταξη νέων μελών

Η ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους στήριξης της προσπάθειας των ανατροπών, άρα με ιδεολογικό περιεχόμενο και όχι με όρους αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων που θα διασφαλίζουν μεν την εκλογική και κυβερνητική συνέχεια, αλλά θα διαμορφώνουν ελαστικές ιδεολογικές σχέσεις.
Αυτό αναφέρει η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλά την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ειδικότερα, η εισήγηση τονίζει ότι η κρατικοποίηση του κόμματος που τους έξι αυτούς μήνες υπήρχε ως ερώτημα και φόβος, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και προσθέτει πως αυτό μπορεί να συμβεί εάν κατά τη διάρκεια της στελέχωσης του κράτους – που είναι αναγκαία – αυτή γίνει χωρίς προγραμματισμό, αξιολόγηση και ιεράρχηση με αποτέλεσμα το κράτος να απορροφήσει με ευθύνη της ηγεσίας, αλλά και των μελών του, όλο το κόμμα.
Το κόμμα, σημειώνεται, θα αρχίσει τότε να λειτουργεί ως μηχανισμός στελέχωσης του κράτους ή ως προσωρινή λύση για τα κυβερνητικά στελέχη που αποχωρούν από τις θέσεις τους.
Υπό αυτό το πρίσμα, «το κόμμα και η κυβέρνηση, που είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της αριστερής διακυβέρνησης, θα χάσουν την προνομιακή σχέση με την κοινωνία.
Το κόμμα αντί για αυθεντικός εκφραστής των κοινωνικών αναγκών προς την κυβέρνηση θα μετατραπεί σε ενδιάμεσο σταθμό έκφρασης όχι συλλογικών αναγκών, αλλά ατομικών επιθυμιών».
Ακόμη, η εισήγηση της ΠΓ αναφέρει πως σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των 30.000 μελών του και καλεί την Κ.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Μάλιστα, ως τέτοιες προτείνονται: κεντρική πολιτική καμπάνια για οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, προτεραιότητα στην ίδρυση Οργανώσεων Μελών σε κάθε πρώην καποδιστριακό δήμο, ίδρυση Ο.Μ. σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο, λειτουργία και ουσιαστική δράση συνδικαλιστικής παράταξης στον εργατοϋπαλληλικό, τον αγροτικό, τον επιστημονικό και τον χώρο των μικρομεσαίων, αλλά και ανασυγκρότηση και μαζικοποίηση της Νεολαίας.
Σγημειώνεται ότι η  Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλλει στην διεξαγωγή της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα εντός του Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης