Search
Close this search box.
Search

Πως έφτασαν στη Λέρο δύο από τους βομβιστές – Video από την επίθεση στο θέατρο (upd5)

Πριν 9 έτη

Μέσω της Ελλάδας φαίνεται πως μπήκαν στην Ευρώπη δύο από τους οκτώ δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 128 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το συριακό διαβατήριο που εντοπίστηκε κοντά στη σορό ενός εκ των δραστών στη γαλλική πρωτεύουσα ανήκε σε άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως πρόσφυγας στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου.isis-beheads-coptic-christians

Οι επιθέσεις, που χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακό βαθμό συντονισμού, έγιναν περίπου 40 μέρες μετά την άφιξη του εν λόγω άνδρα στις ελληνικές ακτές, γεγονός που εγείρει σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται να προμελετημένο ταξίδι με τρομοκρατικό σκοπό.

Όμως οι ελληνικές αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει και δεύτερο δράστη που μετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και πέρασε κι αυτός από τη Λέρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται πιθανότητα για τζιχαντιστή ο οποίος έφερε συριακό διαβατήριο και πέρασε ως πρόσφυγας μέσω ελληνικού εδάφους στη Γαλλία.
Οι γαλλικές αρχές έχουν ζητήσει απο τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες για υπόπτους που χρησιμοποίησαν την Ελλάδα για να φτάσουν στην Ευρώπη και να σπείρουν το θάνατο.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

isis

Στην επιφάνεια έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για την ταυτότητα των τρομοκρατών που το βράδυ της Παρασκευής αιματοκύλισαν το Παρίσι, με τουλάχιστον 127 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε μπαράζ επιθέσεων που έπληξαν έξι διαφορετικά σημεία της πόλης.

Γάλλος πολίτης, εξτρεμιστής που ήταν γνωστός στις Αρχές, φαίνεται πως ήταν ένας από τους δράστες της σφαγής στο συναυλιακό κέντρο Μπατακλάν, όπου κατά τη διάρκεια δίωρης ομηρίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 87 άνθρωποι, με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει πως οι τρομοκράτες εκτελούσαν τους ομήρους έως ότου να αρχίσει η έφοδος της Αστυνομίας. Δεκάδες άμαχοι διασώθηκαν, όμως οι ερευνητές ακόμα βρίσκουν σορούς μέσα στο χώρο.

Σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης έγινε το πρώι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ισλαμιστές, με περισσότερους από 800.000 ανθρώπους να έχουν φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2015.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να μην συνδέεται η προσφυγική κρίση με τις επιθέσεις, θέση που ενστερνίστηκε με δηλώσεις του και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ίδια στιγμή, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις ιδιαίτερα γαλλικές, αποφάσισε η Αστυνομία.

Συριακό διαβατήριο βρέθηκε με τη σωρό ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που χτύπησαν στο Σταντ ντε Φρανς, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας τις οποίες επικαλείται το Associated Press. fr7

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό υπάρχει ενδεχόμενο δυο από τους οκτώ δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι να μπήκαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική πλευρά έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις δυο υπόπτων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο μακελειό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 127 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις ιδιαίτερα γαλλικές, αποφάσισε η Αστυνομία.

Η στιγμή που ο εκκωφαντικός ήχος της έκρηξης στο Σταντ ντε Φρανς κόβει την ανάσα των παρευρισκομένων. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά με απόφαση των γαλλικών αρχών, που αντιλαμβανόμενες ότι θα ακολουθούσε άγνωστος αριθμός επιθέσεων, προσπάθησαν να κρατήσουν τους πάνω από 80.000 θεατές μέσα στο χώρο του γηπέδου. aahollandeparis

Βίντεο που τράβηξε δημοσιογράφος από το μπαλκόνι του σπιτιού του την ώρα της ομηρίας στο Μπατακλάν καταγράφει σκηνές απελπισίας, που εκτυλίχθηκαν στην προσπάθεια των εγκλωβισμένων να ξεφύγουν από τα χέρια των τρομοκρατών.

Μια γυναίκα κρέμεται από το παράθυρο:

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.