-->
06.12.2022

Μητσοτάκης από την Ηλεία: Να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση

Να απαλλαγεί η χώρα από την «χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση» ζήτησε ο πρόερος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί περιοδεία στον νομό Ηλείας.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους στη Βάρδα ανέφερε ότι «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί κατ’ αρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την  πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα».

«Από εκεί και πέρα τα ζητήματα των χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και του συνολικού βάρους των οφειλών των Ελλήνων προς το Κράτος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Για πρώτη φορά τα χρέη στην Εφορία ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ που είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Αναφέρθηκε στο «ξεκάθαρο σχέδιο» της Ν.Δ. που ονομάζεται «δεύτερη ευκαιρία» και έχει στόχο να ξανασταθούν οι άνθρωποι στα πόδια τους. «Το πιο σημαντικό για μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε την οικονομία σε μία ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά. Και αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει. Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα για φύγει από το αδιέξοδο. Και μόνο με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο, για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της σημερινής μιζέριας και ανέχειας που μαστίζει όλη την Ελλάδα και εδώ, την περιοχή τη δική σας» είπε.

Ακολούθως, μετέβη στο Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια».

«Αυτά μπορούμε να σας τα υποσχεθούμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης