-->
18.06.2021

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ

Ένα βίντεο που δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να συλλαμβάνει σε αμερικανικό Λύκειο μια μαύρη μαθήτρια, ρίχνοντάς την από την καρέκλα της και χτυπώντας την προτού τη σύρει στο πάτωμα, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν για μια ακόμη φορά τη βία που χρησιμοποιεί η αστυνομία στις ΗΠΑ, έπειτα μάλιστα από μια σειρά περιστατικών, πολλές φορές θανατηφόρων, στα οποία εμπλέκονταν λευκοί αστυνομικοί και νεαροί άνδρες ή έφηβοι μαύροι.

Η σύλληψη της κοπέλας έγινε χθες, Δευτέρα, σε ένα Λύκειο της Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WIS το οποίο μετέδωσε και δύο βίντεο από το περιστατικό.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter με τις λέξεις-κλειδιά #AssaultAtSpringValleyHigh διαδόθηκαν πολύ γρήγορα.

Οι εικόνες, τις οποίες μάλλον τράβηξαν συμμαθητές του κοριτσιού με τα κινητά τους τηλέφωνα, δείχνουν τον αστυνομικό να μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας. Αφού έχει μια σύντομη συνομιλία με τη μαθήτρια, η οποία κάθεται στο θρανίο της, την τραβά από τον λαιμό, την ρίχνει το έδαφος με την πλάτη και την σέρνει στο πάτωμα. Το κορίτσι δεν φαίνεται να προβάλει αντίσταση.

Ο Κέρτις Ουίλσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Ρίτσλαντ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η μαθήτρια είχε κληθεί «επανειλημμένα», για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, να βγει από την αίθουσα και είχε αρνηθεί.

Ο αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με τους μαθητές ονομάζεται Μπεν Φιλντς, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Το NBC πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις εναντίον του Φιλντς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία ότι βάζει στο στόχαστρο αφροαμερικανούς μαθητές.

Διαβάστε επίσης