-->
08.02.2023

Νικολόπουλος: «Ο Σαμαράς μου είπε να κάτσω στα τέσσερα…»

Γι΄όλους και γι΄όλα μίλησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Νίκος Νικολόπουλος.

Πρόσφατα στο συνέδριο του κόμματος, αποφασίστηκε να οι Χριστιανοδημοκράτες να ακολουθήσουν ξεχωριστή πορεία, αυτόνομη και ανεξάρτητη από τους ΑΝΕΛ, δηλώνοντας όμως τη στήριξή του στον Πάνο Καμμένο. Μπορεί να έχει άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ αλλά τονίζει πως ο ίδιος απαιτεί σεβασμό καθώς το κόμμα του έβαλε τους ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Και φυσικά, δε γινόταν να μην αναφερθεί και στο επίμαχο ζήτημα της μη υπουργοποίησης του. Ξεκαθάρισε πως η στάση του δεν έχει σχέση μ΄αυτό καθώς ο ίδιος πάντα θα λέει αυτό που επιθυμεί και δεν περιορίζεται ποτέ λόγω θέσης. Όπως εξάλλου δήλωσε, παραιτήθηκε από υπουργός του Σαμαρά, ο οποίος του είπε να κάτσει στα τέσσερα στην Τρόικα. Αυτό το οποίο όμως τον ενόχλησε στην προκείμενη είναι πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ δε γίνεται μ΄όρους διαφάνειας, «καρφώνοντας» κυβερνητικά στελέχη…

Την πολιτική του πορεία δεν επιτρέπει σε κανέναν να την σπιλώνει. Εδώ και δεκαετίες ανέφερε, πως τα «χέρια» του είναι καθαρά και παρόλο που έχει δεχθεί πολύ «λάσπη», ο ίδιος παραμένει σταθερός.

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τα όσα ακούγονται για επιστροφή του στη γαλάζια παράταξη, τόνισε πως η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί, χαρακτηρίζοντας βλάκες όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Και μπορεί να ήταν απέναντι σε όλα τα προηγούμενα μνημόνια, το 3ο όντας μέλος της κυβερνητικής συνεργασίας, το ψήφισε με «μισή καρδιά». Παρόλα αυτά και παρά τα όσα ακούγονται για τις σχέσεις του τόσο με τους ΑΝΕΛ όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει έτοιμος να πέσει στη μάχη στο πλευρό του Νίκου Παππά για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών. Ο ίδιος εξάλλου έχει ταχθεί απέναντι σε πολλούς καναλάρχες και έχει εξαπολύσει επίθεση σε όλους όσους εκμεταλεύονται το κράτος και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.Διαβάστε επίσης