15.08.2020    14:05

Οι κρυφές μετρήσεις, η απόφαση του Μαξίμου, ο «παπάς» με την Cosco και το παιχνίδι στο ΤΧΣ

To «15 minutes.gr» ανοίγει φακέλους και αρχεία της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Φωτίζει το παρασκήνιο και αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του πολιτικού και οικονομικού παιχνιδιού.

Προβάλλει όσα μένουν σκοτεινά και γίνονται πίσω από τις κουρτίνες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Από το «Άγιο Δισκοπότηρο» της οικονομικής και πολιτικής που μένει στα άδυτα της εγχώριας ελίτ σας κάνουμε «κοινωνούς» άγνωστων πληροφοριών…

Γιατί όπως έλεγε και ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας Timendi causa est nescire (μτφρ: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια)… Και τα PolitikLeaks πολεμούν τον φόβο και την άγνοια με τις αποκαλύψεις τους…

Οι άγνωστες μετρήσεις…

syriza-nea-dimokratia-dimoskopiseisΤραγική είναι η κατάσταση για την κυβέρνηση στις τελευταίες –λόγω θέρους- δημοσκοπήσεις που έγιναν και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες όπως ενημερώνεται η στήλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά καταρρέει και τα ποσοστά του είναι μεταξύ 12-14%, ενώ σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία πέφτει σημαντικά και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όσο για τη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι διατηρεί την πρωτιά, εντούτοις δεν καταγράφει μεγάλη δυναμική…

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονται να αλλάξουν… δίσκο ή κασέτα αν προτιμάτε και αποφάσισαν από εδώ και πέρα να αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις μετά από εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

sagias

Ο… παπάς με την Cosco

Το γνωστό παιχνίδι του… «παπά» (εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς) παίζουν στην κυβέρνηση για το ποιος φταίει με το φιάσκο με την Cosco και όλοι κάνουν τον… Κινέζο.

Μόνο που πίσω από τη δυσφορία της κινεζικής πλευράς και συγκεκριμένα της Cosco, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει τον Σπύρο Σαγιά, τον πρώην γραμματέα της πρώτης κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σπ. Σαγιάς είχε απομακρυνθεί από τη θέση του –αν και ειπώθηκε πως παραιτήθηκε- διότι κατηγορούνταν από τους «σκληρούς» του Μεγάρου Μαξίμου για διάφορες διαρροές κυβερνητικών θεμάτων σε γνωστό δημοσιογράφο Συγκροτήματος με τον οποίο έλεγαν ότι είχε τακτική επικοινωνία και είχε γράψει ουκ ολίγες φορές για το θέμα της Cosco.

txs

Παιχνίδι στο ΤΧΣ

michelisΠολυεθνική θα είναι η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τ.Χ.Σ., αφού κατ’ εντολή των πιστωτών θα πρέπει να αλλάξει η διοίκησή του. Στο παρασκήνιο έχει γίνει μεγάλη ζύμωση με πολλούς παράγοντες να έχουν παίξει ρόλο και δεν αποκλείεται τελικά να μείνει στη θέση του προέδρου ο Γ. Μιχελής, αλλά λέγεται ότι θα είναι αδύναμος κρίκος, αφού την πλειοψηφία θα έχουν οι ξένοι.

Την ίδια στιγμή, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αλλαγές των μη εκτελεστικών μελών στα ΔΣ των τραπεζών και στόχος είναι έως τέλος Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί.