15.08.2020    19:40

Οι ομάδες της ΟΝΝΕΔ, οι συσχετισμοί και η εκλογή προέδρου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι γαλάζιοι νεολαίοι εν όψει της εκλογής του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ όπου αναμένεται να εκλεγεί το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ήδη παίρνουν θέσεις μάχης μεγάλα κομμάτια της οργάνωσης αφού πέρα από τον πρόεδρο και το Εκτελεστικό Γραφείο είναι και η Κεντρική Επιτροπή.

dervos

Νέος πρόεδρος έχει κλειδώσει ο Κώστας Δέρβος που έχει και την υποστήριξη της ηγετικής ομάδας.

sakis ioannidis

Στα πανεπιστήμια και ειδικά στην Αθήνα η κατάσταση είναι σύνθετη αφού τη θέση του γραμματέα κατέχει αυτή την ώρα ο Γιάννης Αναστασόπουλος που είναι επιρροής του Μάριου Τσάκα ενώ από την άλλη είναι η ομάδα του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με το ΠΑΝΤΕΙΟ και μαζί φαίνεται πως είναι και το ΠΑΠΕΙ. Με ένα κομμάτι με βάση το Οικονομικό της Νομικής να έχει και ο Θόδωρος Κουναδέας.

siadimas

Εντωμεταξύ στην μεγαλύτερη περιφερειακή οργάνωση της χώρας στην Πάτρα με σημεία αναφοράς και στην υπόλοιπη χώρα την μπαγκέτα κρατάει ο Βασίλης Σιαδήμας.

Νεολαίοι που πρόσκεινται στη Ντόρα Μπακογιάννη διεκδικούν ρόλο και μερίδιο στους νέους συσχετισμούς αλλά η επιρροή που έχουν είναι μικρή, κατι που δεν τους ευνοεί ιδιαίτερα.

Η προεδρική ομάδα που έχει το μεγαλύτερο κομματι σε επίπεδο συνέδρων έχει συγκεντρώσει αρκετές σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενω οι πληροφορίες λενε πως έχουν γίνει και πολλές συνεργασίες – και με τον Ιωαννίδη – κάτι που θα φανεί και το Σαββατοκύριακο με την ανάδειξη της νέας Κ.Ε. που θα αριθμεί 100 μέλη.

Όσον αφορά τον Ανδρέα Καρασαρίνη εχει ουσιαστικά μια σχολή αυτή της Μυτιλήνης ενω και ο Θανάσης Βαμβίνης προσπαθεί να πλασαριστεί.

Απο την άλλη η Θεσσαλονίκη με μπροστάρη το Δημήτρη Χρόνη που έχει επιρροή στα ΤΕΙ και στο πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας
κρατούν τις δυνάμεις τους αλλά δεν ενεργοποιήθηκαν ενω απο τα ΤΕΙ παιχνίδι προσπαθεί να κάνει ο Αντώνης Μάγγλαρης.

meintis

Πάντως στον χώρο των ΤΕΙ, όπως και σε οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας μεγάλες δυνάμεις κρατάει η ομάδα του Κώστα Μεϊντή ο οποίος όμως δεν φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στην όλη διαδικασία.

Το στοίχημα της προεδρικής φρουράς

papanikolopoulos_onned

Το παιχνίδι από την πλευρά του προεδρικού γραφείου κάνει ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος με τις ευλογίες του Θανάση Νέζη.

nezis

Η προεδρική φρουρά δεν έχει περιθώριο για νέο λάθος μετά το συνέδριο – φιάσκο που ακύρωσε ο Μητσοτάκης τον περασμένο Απρίλιο όταν και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έσπασε κάθε συμφωνία και πήγε να δυναμώσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πλέον η προεδρική ομάδα καλείται να συνθέσει σε μια περίοδο που ο Μητσοτάκης τρέχει την » Συμφωνία Αλήθειας » σε όλη την χώρα.