01.12.2020    10:38

Οριστικοποιήθηκε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες – Από πότε θα εφαρμοστεί

Μήνυμα ισχύος εξέπεμψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Θάσο που βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί για την απελευθέρωση του.

«Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και αποφασισμένες να προστατεύσουν τα δίκαια και την κυριαρχία της Ελλάδας» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για την επικείμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας που έχει οριστικοποιηθεί, τις προσλήψεις των ΕΠΟΠ και την αύξηση των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές, κινήσεις, που όπως είπε, θα ενισχύσουν σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα έχει ισχύ από τις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021! Το βάρος εφαρμογής πέφτει στις ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι η αύξηση αφορά τον Στρατό Ξηράς που τώρα η θητεία είναι στους 9 μήνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είχε δώσει το σήμα από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ. «Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτύξουν δεξιότητες οι νεοσύλλεκτοι που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Τόνισε ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και θα εξεταστεί το θέμα, που πρέπει πρώτα να ζυγιστεί γιατί δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, και αφορά την υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.