-->
25.03.2023

Ο ξένος τύπος για τη σημερινή απεργία: Απεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δικά του μέτρα

Bild

«Το κόμμα του Τσίπρα καλεί σε απεργία κατά των δικών τους μεταρρυθμίσεων». Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Ποιος το καταλαβαίνει αυτό; Σήμερα πραγματοποιείται στην Ελλάδα γενική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μέρος του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία. Λέμε όχι στην πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναφέρει μεταξύ άλλων το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η μάχη κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

Focus

«Απεργιακό κύμα πάνω από την Ελλάδα», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ειδησεογραφικό site. «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σκληρό πρόγραμμα περικοπών στην Αθήνα ξεκίνησαν εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Η γενική απεργία, όπως την αποκαλούν τα συνδικάτα, αναμένεται να διαρκέσει 24 ώρες».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει κεντρικό θέμα τον Αλέξη Τσίπρα με τίτλο: «Από διαδηλωτής… στόχος διαδηλώσεων»

«Το αξίωμα του πρωθυπουργού δεν είναι εύκολο. Όσο τα πράγματα πάνε καλά, οι πολίτες σε αγαπούν. Όταν έλθουν όμως δοκιμασίες και πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις, τότε αυτό μπορεί να αλλάξει άρδην. Την εμπειρία αυτή βιώνει τώρα όχι μόνον η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αλλά για πρώτη φορά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια γενική απεργία. Πριν από έναν χρόνο ο ίδιος ηγούνταν ακόμη διαδήλωσης στο πλαίσιο γενικής απεργίας».

Welt

«Γενική απεργία στην Ελλάδα κατά των μέτρων περικοπών», είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας . «Με μια γενική απεργία τα ελληνικά συνδικάτα παρέλυσαν τον δημόσιο βίο στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά νέων μέτρων περικοπών στην υπερχρεωμένη χώρα, όπως οι περαιτέρω περικοπές συντάξεων».

Η Kölner Stadt-Anzeiger με τίτλο «Στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις», αναφέρεται στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την «καταστροφική», όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Ο αρθρογράφος αναφέρεται αναλυτικά στα οικονομικά δεδομένα και τις εκτιμήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για την ανάπτυξη της οικονομίας, μεταξύ άλλων στην αύξηση του αριθμού των ανέργων και την εκτίναξη του χρέους.

Διαβάστε επίσης