-->
20.04.2024

Ο Ομπάμα «κλείνει το μάτι» στη Χίλαρι Κλίντον

Την εξαιρετική εμπειρία της Χίλαρι Κλίντον, υπογράμμισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα όπου η μάχη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι αμφίρροπη.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν τάσσεται ξεκάθαρα στο πλευρό ενός εκ των δύο βασικών διεκδικητών του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος – της Χίλαρι Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς – ωστόσο επιμένει και τονίζει τα προσόντα της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η δύναμή της – το γεγονός ότι έχει μια εξαιρετική εμπειρία και ότι γνωρίζει όλα τα ζητήματα απ’ έξω κι ανακατωτά – αυτό ακριβώς την καθιστά μερικές φορές περισσότερο συνετή και προσδίδει στην εκστρατεία της έναν τόνο πιο οικείο στον πεζό λόγο απ’ ό,τι στην ποίηση» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ωστόσο αυτό καταδεικνύει ότι εκείνη μπορεί να κυβερνήσει και είναι έτοιμη για αυτό από την πρώτη κιόλας ημέρα» προσέθεσε ο ίδιος.Διαβάστε επίσης