13.08.2020    20:47

Πέρασε … πριονοκορδέλα τη Φώφη: Θυμάστε τότε…

Ο Μητσοτάκης σε Γεννηματά: «Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος σας. Εμείς συνυπήρχαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά και τότε δεν τα λέγατε αυτά. Αλλά έτσι είναι όταν το μόνο που σας νοιάζει είναι το αξίωμα»… 

Στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην περίοδο που συνυπήρχαν ως υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε απέναντι στην παράταξή μας, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Ξαφνικά τα έχετε θυμηθεί όλα με μια μικρή καθυστέρηση. Οπότε καλό είναι όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε ολόκληρες περιόδους».

Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να επιμερίσουμε με τρόπο δίκαιο το βάρος μιας έκτακτης κρίσης. Τελευταίος έχει την ευθύνη ο εργαζόμενος. Αν πιστεύετε ότι με μαγικό ραβδί μπορούμε να κρατήσουμε ακέραια όλα τα εισοδήματα τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

«Είμαστε μπροστά και πάνω από μέτρα που πήραν πολλές άλλες χώρες. Δεν είπα προς Θεού ότι η κυβέρνηση αυτή είναι σοσιαλδημοκρατική. Είμαστε κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση. Εχω πει πολλές φορές ότι το πρώτο μας μέλημα κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας και εισόδημα εργαζομένων. Να μην κλείσουν ξενοδοχεία, να μην απολυθούν μόνιμα εργαζόμενοι. Να μην υπάρχει απώλεια στη σχέση εργασίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Και απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η αναφορά μου σε μαγκάλια και συσσίτια δεν ήταν για εσάς. Το ερώτημα είναι να μην γίνετε εσείς σαν τους άλλους. Ευχή και ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση».

Δείτε το βίντεο: