-->
01.10.2022

Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει: Έχασα 2 εκατ. ευρώ!

«Δεν ανήκω στους ανθρώπους που σηκώνουν τα χέρια και το βάζουν στα πόδια. Είμαι από την φύση μου νικητής».

Ο λόγος για τον Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την οικονομική του καταστροφή και πως έχασε δύο εκατομμύρια ευρώ στην οικονομική κρίση.

  • Υπήρξε διάστημα αυτά τα τελευταία χρόνια που δεν είχες χρήματα; Το ρωτώ γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι είσαι εύπορος.

Βεβαίως και υπήρξε. Πέρασα δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν ημέρες που δεν είχα χρήματα να αγοράσω ούτε τα αναγκαία για το σπίτι μου. Αυτό φυσικά οφειλόταν στο ότι έπρεπε να αποπληρώσω υποχρεώσεις που ήταν ανοιχτές. Προτίμησα να αποφύγω όσο το δυνατόν τα προβλήματα με τις τράπεζες επιλέγοντας να στερηθώ προσωπικά πράγματα.

  • Πόσα χρήματα έχεις χάσει;

Έχω χάσει 2 εκατ. ευρώ την εξαετία της κρίσης. Ήταν σοκαριστικό. Τα χρήματα τα επένδυσα σε διάφορες επιχειρήσεις που θεωρούσα ότι ήταν έξυπνες επενδυτικά κινήσεις. Δεν περίμενε κανείς ότι αυτή η οικονομική βόμβα θα θέριζε τα πάντα στην Ελλάδα. Αν το είχα υποψιαστεί, δεν θα επένδυα αυτό το ποσό. Δημιούργησα πέντε χώρους εστίασης, αλλά εξαιτίας της κρίσης δεν ήταν εφικτό να ορθοποδήσουν. Είχα 150 άτομα προσωπικό.

Δεν έβγαζα τα χρήματα που απαιτούνταν για να καταφέρω να αντεπεξέλθω στα ενοίκια, στο ΙΚΑ, στους μισθούς. Έβαζα συνέχεια από την δουλειά μου λεφτά προκειμένου να ενισχύσω τις επιχειρήσεις. Δεν ήταν εφικτό όμως να «ζήσουν».

  • Δεν είναι εύκολο να χάνεις ένα τόσο μεγάλο ποσό. Πως το διαχειρίστηκες;

Κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν έβγαινα έξω από το σπίτι μου. Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια από γνωστούς μου. Σκεφτόμουν πως αν έμπαινα στην διαδικασία να δανειστώ χρήματα θα μου έλεγαν «Εσύ αγοράζεις όλη την Ελλάδα. Γίνεται να μην έχεις χρήματα;». Με ακολουθεί ο μύθος των τραγουδιστών. Προς Θεού έκανα χρήματα, βοήθησα την οικογένειά μου όπως και κάθε άνθρωπο που ήξερα ότι το έχει ανάγκη.

Και συνέχισε ο Λευτέρης Πανταζής: Από τη στεναχώρια μου έπαθα μια σοβαρή ζημιά στην υγεία μου. Έχασα την φωνή μου Ευτυχώς το ξεπέρασα. Ο Θεός δεν με άφησε ποτέ.

  • Έφτασες ουσιαστικά ένα βήμα πριν τον θάνατο.

«Ναι. Θα μπορούσα να έχω φύγει από την ζωή. Είμαι όμως πια καλά στην υγεία μου, ευτυχώς. Δουλεύω και προσπαθώ να αντεπεξέλθω με τα καινούρια δεδομένα που υπάρχουν. Δίνω την μάχη μου», αποκάλυψε ο Λευτέρης Πανταζής.Διαβάστε επίσης