15.08.2020    14:21

Ποιοι εξέλεξαν τους πέντε πρώτους στην νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε με την εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Τη νέα ΠΕ, απαρτίζουν άτομα από όλες τις γαλάζιες ομάδες, έχει όμως ιδιαίτερη σημασία η πρώτη πεντάδα η οποία εκπροσωπεί μερικά από τα μεγαλύτερα στελέχη της ΝΔ.

avramo katsaounos

Πρώτος στην ΠΕ, βγήκε με 649 ψήφους, ο Γιώργος Κατσαούνος, στενός συνεργάτης του επιτρόπου μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Κατσαούνος, υπήρξε και στενός συνεργάτης στη θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όταν ο τελευταίος ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

sakis-ioannidis-740x357

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης με 560 σταυρούς, ένα αποτέλεσμα που θεωρείται μήνυμα για όσα έγιναν με τη νεολαία. Μάλιστα, ο Σάκης Ιωαννίδης αν και δηλώνει καραμανλικός, υπήρξε στην πρώτη επιλογή της ομάδας της Ντόρας Μπακογιάννη και ύστερα και από τη σύγκρουση του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο πήρε ψήφους από όλες τις ομάδες.

Την τρίτη θέση κατέλαβε με 560 ψήφους, ο γιατρός  Αχιλλέας Λιούλιας, αναπληρωτής Γραμματέας στην Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού, στέλεχος της επιρροής του πρώην Υπουργού Αμύνης, Δημήτρη Αβραμόπολου.

elpidoforos

Η νέα ηγεσία, στην πρώτη πεντάδα και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση έχει τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο που συγκέντρωσε 462 σταυρούς και είναι από τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει κεντρικό ρόλο στην καμπάνια της Ν.Δ, όσο και στην προεκλογική περίοδο όπου ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Μητσοτάκη. Ο κ. Παπανικολόπουλος, εκφράζει τη νέα γενιά της παράταξης και έχει και πολλά ερείσματα στη νεολαία.

giakoumatou

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου,η δικηγόρος Εύη.