Search
Close this search box.
Search

Ποιος έκανε ωμή παρέμβαση στις εσωκομματικές της ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο

Πριν 9 έτη

Με δυο άρθρα που υπογράφουν ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Γιώργος Μαλούχος στο ηλεκτρονικό tovima.gr λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ, δείχνουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, χτυπώντας την καραμανλική πτέρυγα.

Ο Γιώργος Μαλούχος σύμβουλος έκδοσης του Βήματος και συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του τέως που κυκλοφόρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα στο άρθρο του με τίτλο ” Γιατί θα κατέβει ο Τζιτζικώστας στην Αθήνα ” αναλύει την κατάσταση στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η μόνη λύση για να μπορέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει στην κυβέρνηση είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Ο τέταρτος υποψήφιος, ο Μακεδόνας Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι, εκ των πραγμάτων ο μόνος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τη Ν.Δ. όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά και να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο. Γιατί; Για μία σειρά από λόγους: πρώτον, είναι πρακτικά άφθαρτος. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά επιτυχημένος. Τρίτον, εκφράζει μια πραγματική ανανέωση – όχι στα λόγια, αλλά σε πολλά επίπεδα: είναι νέος, είναι μακριά από τους διάφορους άρρωστους αθηναϊκούς μηχανισμούς, βρίσκεται σε μία απευθείας έντονη σχέση με το κοινωνικό του σώμα που τον στηρίζει και τον πιστεύει προσωπικά, χωρίς μεσάζοντες.

Όμως, το κυριότερο όλων είναι άλλο: είναι ότι ο Τζιτζικώστας έχει συγκρουστεί – και έχει μάλιστα νικήσει στις συγκρούσεις του. Και μάλιστα όχι με έναν, αλλά με δύο αρχηγούς στη σειρά. Κι αυτό, αποτελεί την κύρια, την ύπατη αξία ανανέωσης. Είναι αυτό που λείπει δραματικά από το κουρασμένο, θλιβερό ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι και που πάνω απ’ όλα το πίστωσε ο κόσμος και τον επιβράβευσε όταν πήρε τα ρίσκα τέτοιων συγκρούσεων τις οποίες ουδείς άλλος τόλμησε… Και αυτό ακριβώς είναι που θα τον φέρει, τελικά, στην Αθήνα… ” γράφει ο Γιώργος Μαλούχος.

Μόνο που ο καλός συνάδελφος ξεχνά πως ο Τζιτζικώστας εκλέχτηκε χωρίς σταυρό την πρώτη φορά περιφερειάρχης, αφού ήταν ” διορισμένος ” αντιπεριφερειάρχης ενώ στη σύγκρουση με τον Σαμαρά, στηρίχτηκε από όλα τα συστήματά που σήμερα κατηγορεί ενώ υπερψηφίστηκε από όλους, ακόμα και τους Συριζαίους απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Ακόμα ξεχνά να αναφέρει πως ο Τζιτζικώστας κατέβηκε διασπαστικά απέναντι στο κόμμα του.

Άλλα τόσα μπορεί να γραφτούν και για τους υπόλοιπους υποψηφίους που διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ, αλλά πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Τζιτζικώστας.

Από την άλλη Αντρέας Ψυχάρης στη δική του παρέμβαση ασκεί κριτική στην καραμανλική πτέρυγα για όσα κάνουν και λένε οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ειδικά για τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, που μόνο κακό κάνουν στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

” Τελικά ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να λέει πολλά- άλλωστε τα περισσότερα που έχει πει τα έχει ανατρέψει με μια τακτική που θα ζήλευε και η Κομανέτσι. Την καλύτερη υποστήριξη του την παρέχουν οι λεγόμενοι καραμανλικοί κύκλοι οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποδείξουν στον σκεπτόμενο πολίτη ότι η υφιστάμενη Νέα Δημοκρατία απλά δεν μπορεί..” γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Α Αθήνας, Ανδρέας Ψυχάρης.

Πάντως ανεξάρτητα στο που οφείλεται αυτή η στροφή, αν όχι παρέμβαση του Βήματος στα γαλάζια πράγματα, με δυο άρθρα ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες με στόχο την εκλογή Τζιτζικώστα δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη και η συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Σταύρο Ψυχάρη προ ημερών στα γραφεία του ΔΟΛ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.